Košarka

Kapiteni rekli svoje: Barselona, pa Crvena zvezda

Kapiteni rekli svoje: Barselona, pa Crvena zvezda
Foto: N.N. | Kapiteni rekli svoje: Barselona, pa Crvena zvezda

Kapiteni osamnaest evroligaških klubova učestvovali su u anketi elitnog košarkaškog evropskog klupskog takmičenja.

Glasali su protiv koga iščekuju da igraju, ko je najpotcjenjeniji košarkaš u Evropi, kojem gostovanju se najviše raduju, protiv koga je najteže igrati...

Na pitanje protiv koga najviše vole da igraju na gostovanju, kapiteni osamnaest evroligaških ekipa najviše glasova dali su Barseloni, Crvenoj zvezdi i Panatinaikosu.

"Blaugrana" je odnijela pobjedu sa 27,78 odsto, crveno-bijeli su zauzeli drugo sa 16,67 procenata glasova, dok treće mjesto pripada OAKA areni, odnosno PAO.

Kada je u pitanju novajlija protiv kojeg najviše iščekuju da igraju, najviše glasova dobio je plejmejker PAO Džimer Fridet sa 38,89 odsto, drugo mjesto je pripalo Nikoli Mirotiću 16,67 (Barselona), dok je treći centar CSKA Kosta Kufos sa 11,11 procenata.

Na pitanje kojeg košarkašu smatraju da je najveći izazov igrati protiv njega, prvo mjesto su podijelili Fakundo Kampaco (Real), Nando de Kolo (Fenerbahče) i Brajant Danston (Efes) sa po 11,11 odsto.

Dva najpotcjenjija igrača po glasovima osamnaest kapitena su Kori Higins iz Barselone (16,67 odsto) i Fabijan Kozer iz Real Madrida (11,11).

Za kraj, protiv kojeg trenera najviše vole da igraju, odnosno najviše iščekuju susret, kapiteni su najviše glasova dali Šarunasu Jasikevičusu 22,22 odsto (Žalgiris), potom Etoreu Mesini (Armani) i Željku Obradoviću 16,67 (Fener), kao i Pablu Lasu 11,11 (Real Madrid).

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije