Košarka

Kenan Kamenjaš: Uvijek nastojim da budem još bolji

Kenan Kamenjaš: Uvijek nastojim da budem još bolji
Foto: N.N. | Kenan Kamenjaš: Uvijek nastojim da budem još bolji

Dolazak u ABA ligu i prelazak u ekipu Studentskog centra (SC Derby) pokazao se kao pun pogodak za bh. reprezentativca Kenana Kamenjaša (21).

Dojučerašnji centar Sparsa i najbolji igrač ABA lige 2 prošle sezone u svojoj debitantskoj sezoni u elitnom regionalnom takmičenju pruža sjajne partije, što je na kraju rezultat dobrih igara podgoričkog tima na početku sezone.

Ekipa SC Derbyja je na trenutnom omjeru 4-4, posebno je neugodna na domaćem terenu, a kod novajlija u ABA ligi osim Kajla Vinjalesa posebno se ističe ime Kenana Kamenjaša. Jedan od najtalentovanijih centara u regionu bilježi sjajne brojke. Po indeksu korisnosti se nalazi na visokom šestom mjestu (17.63), drugi je skakač lige (8 po susretu), dok prosječno ubacuje 11.6 poena po meču. Centar Podgoričana za „Nezavisne“ je istakao da je zadovoljan kako svojom, tako i igrama svog tima.

“Dosadašnjim dijelom sezone sigurno da smo zadovoljni skorom 4-4 iako je taj skor i pozicija na tabeli mogla biti i bolja da smo neke u mečeve mirnije ulazili. Što se tiče mene lično u potpunosti sam se uklopio u tim, a općenito dobro funkcionišemo kao tim i mislim da smo to u dosadašnjem dijelu sezone i pokazali. Sigurno smo jedno od prijatnijih iznenađenja ABA lige i siguran sam da se možemo suprotstaviti i pružiti otpor svim ekipama u ligi”, kaže Kamenjaš.

SC Derby je posebno impresivan na domaćem terenu gdje ima tri pobjede, a jedini trijumf na strani upisali su kod Splita.

“Još uvijek nemamo poraz na domaćem terenu gdje dobijemo neku dodatnu energiju i prija nam igra kući. Ja sam za sada zadovoljan onim što sam pokazao, ali uvijek nastojim da budem još bolji iz utakmice u utakmicu”, ističe bh. košarkaš.

Kamanješa kao i druge bh. reprezentativce nakon velikog uspjeha i plasmana na Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine, očekuje  novo okupljenje u reprezentaciji BiH koja počinje kvalifikacioni ciklus za Svjetskog prvenstvo 2023. godine. “Zmajeve” već 26. Novembra očekuje domaći duel protiv Češke, dok će tri dana kasnije gostovati u Bugarskoj. Podsjetimo, u grupi se nalazi još i selekcija Litvanije.  

“Mogu reći da sam se lično zaželio igre u nacionalnom dresu, još pogotovo pred publikom kako bi trebalo biti u “Skenderiji”. Prvi prozor nam donosi protivnike protiv kojih možemo očekivati pozitivne rezultate ako budemo svoji i ako budemo imali potrebnu energiju koja je bila naš zaštitni znak kroz prethodne kvalifikacije za Eurobasket. Vraća nam se par reprezentativaca i vjerujem da ćemo uz pomoć navijača pružiti dobre partije i uživati u igrama za našu domovinu”, zaključio je 21-godišnji Kenan Kamenjaš.

Inače, do početka kvalifikacija Kamenjaša i njegov tim očekuje još domaći duel protiv Crvene zvezde (22. novembar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije