Košarka

Kladionice ne vjeruju vječitima, Partizan i Crvena zvezda izvan Top osam

Kladionice ne vjeruju vječitima, Partizan i Crvena zvezda izvan Top osam
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović | Kladionice ne vjeruju vječitima, Partizan i Crvena zvezda izvan Top osam

Do početka nove sezone u košarkaškoj Evroligi ostalo je još nešto manje od dva mjeseca, a većina timova odradila je gro posla u ljetnjem prelaznom roku.

U prve dvije nedelje jula skoro svi klubovi "zatvorili" su 90 odsto sastava i kada se pogledaju rosteri jasno je da nas očekuje izuzetno uzbudljiva sezona u elitnom klupskom takmičenju Evrope uprkos izostanku ruskih predstavnika.

Dvostruki aktuelni šampion Anadolu Efes je renovirao tim, ionako jaka Barselona će biti još moćnija, Makabi je promjenio skoro sve igrače, Fenerbahče sa Dimitrisom Itudisom na mjestu trenera ima velike ambicije, Virtus je doveo nekoliko sjajnih igrača… a aktivni na tržištu bili su i srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan.

Svaki potez klubova sa pažnjom prate i bukmejkeri, a trentuno najveće šanse da osvoje titulu prvaka Evrope imaju Barselona, Efes i Real Madrid sa kvotom 4.50. Odmah iza pomenutog trija je Olimpijakos sa kvotom devet, a sljedi Armani Milano sa 10.

Prema prognozama kladionica osam najboljih kompletirali bi Fenerbahče (11), Monako (15) i Virtus (19) ili Makabi (19).

Partizan, povratnik u društvo najboljih, je na desetom mestu sa kvotom 34 ispred Panatinaikosa (36), Valensije (41), Baskonije (46), Crvene zvezde (51), Bajerna (71), Asvela (101), Žalgirisa (151) i Albe (151), piše Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije