Košarka

Klipersi pobijedili Voriorse uprkos 45 poena Durenta

Klipersi pobijedili Voriorse uprkos 45 poena Durenta
Foto: Tanjug/AP | Klipersi pobijedili Voriorse uprkos 45 poena Durenta

Košarkaši Los Anđeles Klipersa još jednom su načinili veliko iznenađenje, pošto su savladali Golden Stejt u gostima sa 129:121 i tako su smanjili na 3-2 u pobjedama u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije NBA.

Bio je to pravi revolveraški obračun u prve tri četvrtine – Beverli i Galinari pogađali su u prvom poluvremenu i tako su nametnuli ton utakmice, a na drugoj strani sve vrijeme je odgovarao Durent.

Odlično veče imao je i Lu Vilijams, a Klipersi su vodili 81:66 u ranoj fazi treće četvrtine. Odbili su Klipersi nekoliko naleta domaćih, u posljednjoj četvrtini propustili su dva napada na +10, a onda je usledio novi udar Voriorsa sa Durentom na čelu – upravo posle zakucavanja Kej-Dija Voriorsi su poveli 118:117 i činilo se da je preokret neminovan.

Međutim, tada na scenu stupa Vilijams - trojka uz faul, zatim dva pogođena šuta iz jako teških pozicija. To je prelomilo meč uprkos tome što Klipersi nisu dobro gradili svoj koš - jednostavno, i Golden Stejtu je ponestalo municije.

Najefikasniji kod pobjednika bio je izvanredni Vilijams sa 33 poena (12-19 iz igre, 8-9 penali), uz 4 skoka i 10 asistencija, uz jedinu malu mrlju od 5 izgubljenih lopti. Montrezl Herel imao je jednu od ključnih blokada u finišu, a meč je završio sa 24 poena (11-14 iz igre), 5 skokova i 2 asistencije. Danilo Galinari dao je 26 poena (9-22 iz igre, 7sk), a Patrik Beverli imao je 17 poena (6-13 iz igre), čak 14 skokova i 5 asistencija. Dvocifren je bio i Džamajkl Grin sa 15 poena (5-9 iz igre, 4sk).

Kevin Durent predvodio je Voriorse - ubacio je lični rekord u plej-ofu sa 45 poena (14-26 iz igre, 12-12 penali), uz po 6 skokova i asistencija. Stef Kari imao je 24 poena (7-15 iz igre), 3 skoka i 4 asistencije, a Klej Tompson dao je 22 poena (9-20 iz igre, 3sk, 2ast).

Šesta utakmica na programu je u petak uveče u Los Anđelesu, a u prvom meču večeri Hjuston je pobjedom nad Jutom obezbijedio prolaz u drugu rundu plej-ofa.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije