Košarka

Klipersi priredili najveći preokret u istoriji plej-ofa, Bobi "ubijao" Netse

Klipersi priredili najveći preokret u istoriji plej-ofa, Bobi "ubijao" Netse
Foto: Tanjug/AP | Klipersi priredili najveći preokret u istoriji plej-ofa, Bobi "ubijao" Netse

Košarkaši Los Anđeles Klipersa iznenadili su Golden Stejt Voriorse, pošto su slavili sa 135:131 u drugoj utakmici plej-ofa prve runde Zapadne konferencije.

Izabranici Doka Riversa uspjeli su da ispišu istoriju, jer su napravili najveći preokret u istoriji doigravanja.

Ekipa iz Los Anđelesa u trećoj četvrtini gubila je sa čak 31 poenom razlike, ali je uspjela da se vrati i da trojkom Lendrija Šemeta dođe do izjednačenja u seriji 1-1.

Klipersi su na početku posljednje dionice gubili sa -14, u jednom trenutku je bilo i -16, a od rezultata 120:106 krenuli su da tope razliku. Najveću ulogu imao je Lu Vilijams, koji je imao učinak od 36 poena i jedanaest asistencija.

"Sweet Lou" držao je Kliperse u igri, a pobjedu im je donio "ruki" Šemet, koji je na 16 sekundi do kraja pogodio trojku za 133:131. Stef Kari imao je šansu da donese pobjedu šampiona, ali je promašio i lopta je došla u ruke Montreza Herela, koji je postavio konačan rezultat (135:131).

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio Vilijams sa 36 poena, Montrez Herel je ubacio 25, Galineri je imao 24 poena, dok su dvocifreni još bili Grin (13p), Šemet (12p) i Beverli (10p).

Kod Voriorsa razočaravajuća informacija dolazi iz medicinske službe, pošto je Demarkus Kazins poslije četiri minuta na terenu istegao/pokidao kvadriceps. Najefikasniji bio je Stef Kari sa 29 poena, Durent je imao 21, a Tompson 17.

Košarkaši Filadelfije 76ers pobijedili su pred domaćom publikom Bruklin Netse rezultatom 145:123, čime su izjednačili na 1-1 u prvoj rundi plej-ofa.

Srpski košarkaš Boban Marjanovića odigrao je fantastičan meč za Seventisikerse i bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf.

Boban je pogađao sa svih pozicija, na terenu je proveo 18 minuta i ostvario je učinak od 16 poena (8/14), osam skokova i jedne asistencije. Od ukupno šesnaest poena, Marjanović je 14 postigao u prvom poluvremenu. Centar reprezentacije Srbije "ubijao" je Netse šutem sa poludistance i još jednom je pokazao da je veoma važan u rotaciji 76ersa.

Filadelfija je utakmicu riješila u trećoj četvrtini koju je dobila rezultatom 51:23. Do kraja se nije postavljalo pitanje pobjednika i serija se sada seli u Bruklin.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Džoel Embid sa 23 poena, Heris je ubacio 19, Simoms je imao tripl-dabl (18p, 10sk, 12as), dok je Džej Džej Redik ubacio 17.

Pomenuti Marjanović je imao 16, dok je Majk Skot meč završio sa 15 poena.

Kod gostiju Spenser Dinvidi postigao je 19 poena, Dianđelo Rasel 16, dok je Rondaj Holis-Džeferson imao 15.

U seriji je sada 1-1, a naredna dva meča (19.4/23.4) igraju se u Bruklinu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije