Košarka

Košarkašica Sanja Radulović: Ambicije velike, mjesto nam je u vrhu

Košarkašica Sanja Radulović: Ambicije velike, mjesto nam je u vrhu
Foto: N.N. | Košarkašica Sanja Radulović: Ambicije velike, mjesto nam je u vrhu

Kad igrate za Mladi Krajišnik ambicije su uvijek velike. U narednoj sezoni očekujemo da budemo u samom vrhu bh. prvenstva jer tamo i pripadamo, rekla je Sanja Radulović (19), košarkašica višestrukog prvaka BiH i jednog od ponosa grada s Vrbasa.

U taboru "malenih" uveliko rade na sklapanju igračke križaljke za narednu sezonu. Banjalučanke će ući jače za iskusnu Natašu Tomasović koja je stigla iz Italije, a vjernost klubu produžila je i Milena Rađenović, koja će biti kapiten ekipe. Među onima koji su potpisali novi ugovor je i talentovana košarkašica iz Novog Grada Sanja Radulović. Od ove devetnaestogodišnjakinje u narednoj sezoni se očekuje da u potpunosti pokaže raskošni talenat.

"Što se tiče naredne sezone, mislim da imamo šanse da budemo u vrhu tabele. Smatram da iako smo mlada ekipa sa zasad dvije starije igračice, ipak imamo kvalitet da se pokažemo u što boljem svjetlu. Pripreme nam počinju 17. avgusta i mislim da ćemo imati dovoljno vremena da se spremimo da sezonu počnemo i završimo sa što više pobjeda", ističe Radulovićeva.

Nekadašnja kadetska i juniorska reprezentativka BiH prošle sezone, koja je prekinuta usljed pandemije virusa korona, a koju je Mladi Krajišnik završio na šestom mjestu sa pozitivnim skorom (10-7), odigrala je skoro sve utakmice. Prije nekoliko dana potpisala je drugi profesionalni ugovor sa klubom, koji će i naredne sezone s klupe predvoditi trener Drago Karalić.

"Težim ka tome da što više napredujem, da bih jednog dana mogla zaigrati negdje van granica naše države i da će me zdravlje poslužiti da što duže uživam u igri pod obručima. U ovom trenutku je prioritet da sa Mladim Krajišnikom bilježim što bolje rezultate", naglašava jedna od uzdanica Banjalučanki.

Inače, uskoro će se navršiti decenija od kada je Sanja zakoračila na košarkaške parkete. Sve je počelo u njenom Novom Gradu i matičnom klubu Sloboda.

"Igrala sam za sve mlađe kategorije - od pretpionira do juniora, a dobijala sam minute i na seniorskim utakmicama. Nakon završenog prvog razreda srednje škole, 2017. godine sa porodicom sam se preselila u Banjaluku i od tada nastupam za ŽKK Mladi Krajišnik", kaže ambiciozna košarkašica i dodaje:

"Ove godine sam završila banjalučku Gimnaziju i upisala fakultet i samim tim cilj mi je da ga završim i budem uspješna na polju obrazovanja".

Zbog situacije s virusom korona još nije poznat tačan datum početka nove sezone, a nema sumnje da će ona biti specifična i drugačija od ostalih, te da će se klubovi morati pridržavati epidemioloških preporuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije