Košarka

Kobijev pilot i ranije upozoravan zbog leta u lošim uslovima

Kobijev pilot i ranije upozoravan zbog leta u lošim uslovima
Foto: Tanjug/AP | Kobijev pilot i ranije upozoravan zbog leta u lošim uslovima
N.N.

Komemoracija za Kobija Brajanta (41) i njegovu kćerku Đijanu (13) biće održana večeras u Staples Centru, a mjesec dana nakon nesreće saznaju se novi detalji o nesretnom padu helikoptera.

Prema dokumentima Federalne uprave za vazduhoplovstvo SAD, pilot Kobijevog helikoptera je 2015. godine bio upozoren zbog letenja u uslovima slabe vidljivosti.

Ara Zobajan dobio je upozorenje za kršenje pravila kad je neovlašteno ušao u prostor blizu vazdušne luke u Los Anđelesu 11. maja 2015. godine.

Taj helikopter je bio blizu aerodroma Hawthorne i kretao se prema sjeveru kada je zatražio dozvolu da pređe kroz njihov vazdušni prostor od kontrolnog centra vazdušne luke, a dobio je odgovor da nisu zadovoljeni minimalni uslovi za letenje pilota koji se koriste tzv. VFR-om, (visual flight rules), odnosno 'letenjem na pogled golim okom'. 

Odbili su njegov zahtjev, a Zobajan je rekao da se može nositi s takvim uslovima te je, kad je rasprava na relaciji toranj-helikopter trajala, ušao u nedozvoljeni vazdušni prostor.

Njegova kompanija pokušala se opravdati nakon tog događaja, ali bez većeg uspjeha. Na kraju je pilot sve priznao te je upozoren da se takve stvari ne ponavljaju, prenosi "24sata.hr".  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije