Košarka

Kokokškov: Igrači igraju, a treneri gube utakmice

Kokokškov: Igrači igraju, a treneri gube utakmice
Foto: Tanjug | Kokokškov: Igrači igraju, a treneri gube utakmice

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov preuzeo je odgovornost za poraz od Gruzije i rekao je da je ponosan na igrače koji su profesionalno pristupili ovim kvalifikacijama.

"Zahvalio bih navijačima što su došli da podrže ovu ekipu, reprezentaciju Srbije. Dali smo sve od sebe da ih učinimo ponosnim, a nekad u košarci stvari ne idu kako ste mislili. Želim da čestitam Gruziji, možete da osjetite u ekipi da imaju kontinuitet, istog trenera pet godina, imaju sistem na koji su naviknuti", rekao je Kokoškov na konferenciji za medije poslije meča.

On je pohvalio pristup svojih igrača koji su pokazali želju i zalaganje.

"Niko nije došao samo da dođe, htjeli smo da pobijedimo. Bilo je tu truda, energije.. .Zaista vjerujem da igrači igraju utakmice, a treneri gube. Kada izgubite onda uvijek se zapitate šta je dovelo do toga. Mnogo grešaka, pokušali smo da uvedemo mnogo novih stvari, kako ćemo da trčimo u kontrama, nova terminilogija... U ovoj utakmici se zato vidjelo da ovaj tim Gruzije bolje poznaje sebe od nas. Igrali su bolje i treba da im čestitamo", rekao je selektor.

Kokoškov je istakao da je da tim dobro otvorio meč, kao i da je motor stao i da je za pobjedu neostajala jedna trojka, odbrana...

"Psihološski, bili smo nervozni. Imamo u timu veterane i nekoliko beba i vjerovatno im je bilo lakše da igraju u Finskoj. Ne mogu da se krijem iza neigranja, momci su stvarno dali sve od sebe, ali fali su nam laki poeni, lako smo i brzo ulazi u bonus. Gruzija je bolje igrala, imali su dva igrača koja su dominirala. Imaju kontinuitet i lakše im je da igraju ove kvalifikacije", rekao je Kokoškov.

On je još jednom zamolio javnost da podrži nacionalni tim i momke koji su došli da igraju.

Kokoškov je upitan da li je lično imao tremu od nastupa pred domaćom publikom.

"Dvadeset godina nisam radio u Srbiji u i Beogradu. Jedan poseban momenat, ali kada krene utakmica sve se zaboravi. Nisam imao tremu u psihološkoj pripremi meča", rekao je pomoćnik u Sakramentu, koji je upitan i kako mu izgleda selektorski posao poslije nekoliko dana provedenih s igračima.

"Uložili smo mnogo energije, niko nije došao nepripremljen i bez motiva i energije. Moji utisci su da ovaj posao iziskuje mnogo energije. Imamo spisak igrača na koji smo fokusiran u prozorima. Utisci su da je mnogo posla. Nije to samo pojaviti se... Mnogo posla izuskuje rad s reprezentacijom, to je živa stvar. Kao glina, treba da se oblikuju. Nije da branim ove momke, ali treneri uvijek gube utakmice i tako će uvijek biti", zaključio je Kokoškov.

Najefikasniji u srpskom timu Aleksa Avramović čestitao je rivalu na pobjedi i istakao da je Gruzija zasluženo trijumfovali.

"Na početku smo imali energiju, napravili smo mnogo grešaka u odbrani, oni su ubacili važne šuteve. Igrali su dobro, čestitam im na pobedi", rekao je Avramović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije