Košarka

Kolom novi košarkaš Crvene zvezde

Kolom novi košarkaš Crvene zvezde
Foto: KK Crvena zvezda | Kolom novi košarkaš Crvene zvezde

Španski košarkaš i bivši plejmejker Valensije Hoakim Kolom novo je pojačanje Crvene zvezde, saopštio je večeras klub sa Malog Kalemegdana.

"Iskusni 32-godišnji organizator igre, koji je potpisao ugovor na jednu sezonu s opcijom produženja na još jednu, donijeće na poziciji organizatora igre veliki kvalitet i neophodno iskustvo", navode iz Zvezde.

Kolom koji je rodom iz Andore, visok je 189 centimetara, a u dosadašnjoj karijeri iskustvo je sticao prvo u španskim klubovima Saragosi, Estudijantesu, Bilbau, da bi internacionalnu karijeru započeo vrlo zapaženim trogodišnjim boravkom u ekipi Uniksa iz Kazanja.

Nakon kratke epizode u turskom Bahčešehiru, tokom sezone 2018/2019. prešao je u Valensiju za koju je nastupao sezonu i po.

Kolom, koji je prošao sve mlađe selekcije Španije, osvajač je zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Kini, a individualne nagrade koje je osvajao tokom svog boravka u Uniksu najbolje govore i o njegovoj igri: bio je član najbolje petorke Evrokupa, najbolji asistent VTB lige i najbolji šesti igrač takmičenja koje se igra na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza.

Kolom će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije