Košarka

Kontroverzna pobjeda Filadelfije nad Jutom

Kontroverzna pobjeda Filadelfije nad Jutom
Foto: Tanjug/AP | Kontroverzna pobjeda Filadelfije nad Jutom

Filadelfija Seventisiksersi su rezultatom 131:123 pobijedili Jutu Džez poslije produžetka.

Fantastična utakmica Filadelfije i Jute obilježena je isključenjem Donovana Mičela i nekim kontroverznim odlukama sudija.

Sjenku na brutalnu partiju Džoela Embida od 40 poena i 19 skokova uz tri asistencije, dvije blokade i jednu ukradenu loptu.

Juta je bila bolji tim na početku meča, tačnije, Juta je bila bolja tokom čitavog prvog poluvremena i najbolji NBA tim je na poluvremenu vodio sa 61:52, a onda kreće povratak File na krilima Embida i Herisa.

Poslije mnogo uzbudljivosti dobili smo dramatičnu završnicu, pa je Juta imala prednost 116:113 i posjed, kada je Rojs Onil po mišljenju sudija nagazio aut-liniju i lopta je pripala Filadelfiji.

Gober, Mičel i drugovi su smatrali da su sudije pogriješile, čak je gledan i snimak, ali odluka nije promijenjena, pa Tobajas Heris pogađa za 116:115, a onda Majk Konli daje dva bacanja za 118:115.

Potom, Džoel Embid postiže trojku na 6,5 sekundi prije kraja i donosi 118:118. U produžetku Juta nije imala odgovor na igru Džoela Embida, a Donovan Mičel je bio izuzetno frustriran sudijskim odlukama.

Čak toliko da je isključen na 30,8 sekundi prije kraja utakmice, a u tom momentu je imao 33 poena uz osam skokova i šest asistencija, a Bogdanović i Konli postigli su po 18 poena, dok je 16 imao Džo Ingls.

Na drugoj strani, 40 poena i 19 skokova Embida, 22 je imao Heris, 17 Simons, a 14 Set Kari.

Indijana Pejsersi su na krilima Ti Džeja Mekonela ostvarili tijesnu pobjedu nad Klivlendom rezultatom 114:111.

Vjerovali ili ne, Ti Džej Mekonel je meč završio sa tripl dabl učinkom od 16 poena, 13 asistencija i čak 10 ukradenih lopti. On nije bio najefikasniji, pošto je Malkolm Brogdon imao 29 poena, dok je Sabonis ubacio 18 poena.

Na drugoj strani, 32 poena i 10 asistencija je imao Kolin Sekston, a Vejd i Alen su ubacili po 17 poena.

Dalas Maveriksi su bez Dončića pobijedili Oklahoma Siti Tandere sa 87:78, rezultat koji se prije očekuje u evropskoj košarci nego u NBA ligi.

Nijedan igrač nije ubacio 20 poena, a sa po 19 su se istakli Hardavej i Porzingis (uhvatio i 13 skokova), dok je 16 ubacio Ričardson.

Na drugoj strani, 15 poena Šej Gildžes Aleksandera, 13 Džeroma i po 11 Bezli i Maledon.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije