Košarka

Pratite nas na Google news

Košarkaš Denvera izazvao buru komentarom o ubistvu Afroamerikanca

Košarkaš Denvera izazvao buru komentarom o ubistvu Afroamerikanca
Foto: Twitter/Michael Porter Jr | Košarkaš Denvera izazvao buru komentarom o ubistvu Afroamerikanca
N.N.

Majkl Porter junior, mladi košarkaš Denver Nagetsa, izazavao je burnu reakciju naroda u Americi svojim komentarom na Twitteru.

Sjedinjene Američke Države nalaze se u žalosti za Džordžom Flojdom koji je tragično preminuo usljed maltretiranja policajaca.

U potresnom video snimku vidi se kako policajac stoji nogom na vratu Flojdu koji je malo posle toga preminuo zbog nedostatka kiseonika u mozgu.

Policajci koji su se nalazili na licu mjesta su suspendovani i očekuju ih suđenje za ubistvo.

Kako je Džordž Flojd bio tamnoputi stanovnik SAD-a, a policajci bijelci, ovaj slučaj, koji se desio u Mineapolisu, je još jednom pokazao koliko je rasizam primjetan u Americi.

Tema je veoma osjetljiva, a mladi košarkaš Denver Nagetsa napravio je grešku, iako nije imao lošu namjeru.

"Onoliko koliko se molite za Džordžovu familiju, isto se molite i za policajce koji su bili uključeni u ovo zlo. Ma koliko bilo teško, molite se za njih umjesto što ih mrzite. Molite se da Bog promijeni njihova srca", napisao je Porter junior na Twitteru.

Ovaj Tvit odjeknuo je širom SAD, a brzo su se javili i drugi NBA košarkaši poput Lua Vilijamsa i Moa Harklesa koji nisu saglasni sa igračem Denvera.

Oštar odgovor imao je i nekadašnji NBA igrač Stiven Džekson.

"Majkl Porter junior je mlad i veoma naivan. Da li mislite da se crnci ne mole već 400 godina unazad da ne budu tretirani na ovakav način. Vjerujte mi, molili smo i molimo se jače nego bilo koja druga rasa na planeti. Kako se to nije desilo, nema potrebe da se misli će molitva promijeniti policajce od toga da stavljaju koljena na naš vrat. Porter mora da razumije to", rekao je Džekson, prenosi B92.

Povodom ovog ubistva oglasili su se i drugi američki sportisti među kojima je i Lebron Džejms.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do you understand NOW!!??!!?? Or is it still blurred to you?? #StayWoke

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije