Košarka

Košarkaš Marko Jošilo za "Nezavisne": Ambicije nam se poklopile

Košarkaš Marko Jošilo za "Nezavisne": Ambicije nam se poklopile
Foto: N.N. | Košarkaš Marko Jošilo za "Nezavisne": Ambicije nam se poklopile

Uverio sam se da je dolazak u Igokeu u ovom trenutku najbolja opcija za mene. Ambicije kluba, igranje FIBA Lige šampiona i ABA lige, poklopile su se s mojim ličnim, tako da nisam puno razmišljao da li da se vratim u Laktaše", rekao je Marko Jošilo, posljednje u nizu pojačanja aktuelnog prvaka BiH.

Nakon šest godina i osvojene titule prvaka BiH, sjajni košarkaš iz Čačka vraća se u Laktaše. Već početkom ove godine sada već bivši igrač Krke, za koju je igrao prošle sezone, našao se na radaru Aleksandrovčana, koji su učinili sve da ga dovedu u svoje redove.

"Već od februara sam u kontaktu sa direktorom Vukom Radivojevićem i trenerom Draganom Bajićem. Insistirali su na mom dolasku, uverili me da sam im potreban kao čovek i košarkaš", ističe bivši košarkaš Partizana, Varde, Radnika, Metalca i sarajevske Bosne.

Jošilo je upoznat da "igosi" i za narednu sezonu spremaju respektabilnu ekipu, koja će koplja lomiti s ekipama u regionalnoj ABA ligi, ali i Ligi šampiona. Prije njega u klub su stigli Antabija Voler, Džeki Karmajkl, Edin Atić i Stefan Fundić.

"Sve su to provereni igrači, iskusni abaligaši koji iza sebe imaju po nekoliko sezona. Svi mi smo imali neke uloge u bivšim timovima, tako da smo svesni da smo došli da ispunimo klupske ambicije", naglašava novi igrač Igokee i dodaje:

"Još se sećam titule od pre šest godina. Bio je to za mene uspešan period igranja sa dobrim igračima kao što su Gordić, Jorović, Dozet... Tada sam bio još mlad i dosta sam učio".

On dodaje da mnogi nisu svjesni koliko je teško izboriti opstanak u ABA ligi, što uspijeva Igokei, a tvrdi da će sljedeća sezona biti još teža.

"Posebno je bilo teško izboriti se dok je format bio sa 12 klubova. Sada će biti još teže, koliko ja imam informacije od naredne sezone ispašće tri kluba, tako da će ulog biti nikad veći", rekao je Jošilo.

Iza njega su, kako kaže, tri sjajne godine u Sloveniji u dresu Krke, gdje su ostvarili i više od očekivanog.

"Uživao sam dok sam bio u Krki. Bili su u ABA ligi 2, a zatim smo se vratili u elitu. Stvarno lep period i lepo iskustvo za mene", kaže naš sagovornik.

Prije nego što je otišao u Sloveniju, Marko je branio i boje sarajevske Bosne. I taj period rado pamti.

"Boravak u Sarajevu i nošenje dresa tako velikog kluba jedan je od lepših u karijeri. Žao mi je što ljudi ne prepoznaju Bosnu kao neki potencijal i da iskoriste sve to što ima. Voleo bih da se uskoro vrati u ABA ligu, ali to treba neko da prepozna", zaključio je dvadesetsedmogodišnji Jošilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije