Košarka

Košarkaš Minesote potvrdio da će ovoga ljeta nastupiti za BiH

Košarkaš Minesote potvrdio da će ovoga ljeta nastupiti za BiH
Foto: N.N. | Košarkaš Minesote potvrdio da će ovoga ljeta nastupiti za BiH

Luka Garza ovog ljeta će imati priliku da debituje za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Centar Minesota Timbervulvsa u razgovoru sa selektorom Adisom Bećiragićem pristao se priključiti Zmajevima na pripremama za olimpijske pretkvalifikacije. Pokušat će se nametnuti tokom treninga i prijateljskih utakmica, kako bi eventualno bio član našeg nacionalnog tima na pretkvalifikacijskim susretima.

“Za mene i moju familiju je velika čast da predstavljam zemlju u kojoj je moja majka rođena. To je čast koja ispunjava moje srce nemjerljivom radošću, moj san još od djetinjstva. Ne mogu dočekati trenutak kada ću košarkaški teren dijeliti sa saigračima iz reprezentacije i dati sve od sebe za trenera Adisa, stručni štab i Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Garza za stranicu Košarkaškog saveza BiH.

Ove sezone Luka Garza je upisao 28 nastupa u NBA ligi za Minesotu te bilježio prosječno 6,5 poena i 2,3 skoka. Prethodno je nosio dres Detroit Pistonsa, a zapažene partije ostvarivao je i u razvojnoj G ligi kao član Minesotine filijale Iowa Wolvesa (prosječno 29,8 poena). Bio je i najkorisniji igrač (MVP) Next Up utakmice G lige, koja je okupila najbolje igrače ovog takmičenja.

Prije dolaska u NBA (izabran kao 52. pick na draftu), imao je impresivnu NCAA karijeru. Ekipa Iowa Hawkeyes povukla je njegov dres s brojem 55, u znak poštovanja prema svemu šta je Garza učinio tokom igranja za ovaj tim.

Podsjetimo, okupljanje reprezentacije BiH zakazano je za 23. juli na Vlašiću. Zmajeve od 12. do 20. avgusta očekuje pretkvalifikacijski turnir u Poljskoj. Nalaze se u grupi B sa selekcijom domaćina, zatim reprezentacijama Mađarske i Portugala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije