Košarka

Košarkaši BiH počeli pripreme za kvalifikacije za Eurobasket 2021.

Košarkaši BiH počeli pripreme za kvalifikacije za Eurobasket 2021.
Foto: N.N. | Košarkaši BiH počeli pripreme za kvalifikacije za Eurobasket 2021.

Okupljanjem u Sarajevu košarkaška reprezentacija BiH počela je danas pripreme za početak kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine i duele protiv Letonije u gostima 21. februara i Grčke tri dana kasnije u Tuzli.

Selektor Vedran Bosnić i pred novi ciklus kvalifikacija našao se u problemima. Naime, "zmajevi" će u prvom prozoru biti lišeni usluga najboljeg bh. košarkaša Nemanje Gordića, koji će ovu akciju propustiti zbog povrede koju je zadobio tokom utakmice svog Partizana i Virtusa u okviru Eurokupa.

Takođe, neće moći računati ni na Ajdina Penavu, kojem Baskonija nije dopustila dolazak na okupljanje, kao i ranije otpisanog Džona Robersona koji na vrijeme nije dobio bh. pasoš.

Bosnić je bio primoran da uputi naknadne pozive Ismetu Sejfiću i Drašku Kneževiću. Selektor bh. košarkaša za predstojeće duele računaće na sljedeće igrače: Ismet Sejfić, Andrija Stipanović, Filip Adamović, Miralem Halilović, Muhamed Pašalić, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Draško Knežević, Milan Milošević, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Jure Zubac, Emir Sulejmanović, Sani Čampara, Amar Alibegović i Amar Gegić. Podsjetimo, u Grupi H se još nalazi Bugarska, a plasman na Evropsko prvenstvo osiguraće tri prvoplasirane selekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije