Košarka

Košarkaši Igokee večeras protiv Limoža otvaraju FIBA Ligu šampiona

Košarkaši Igokee večeras protiv Limoža otvaraju FIBA Ligu šampiona
Foto: ABA | Košarkaši Igokee večeras protiv Limoža otvaraju FIBA Ligu šampiona

Košarkaši Igokee večeras će zvanično debitovati u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona, a prvi protivnik će im biti nekadašnji prvak Evrope i višestruki šampion Francuske, ekipa Limoža.

Puleni Dragana Bajića kreću u najveći evropski izazov u istoriji kluba. Tim iz Aleksandrovca je smješten u Grupu G, gdje se pored Limoža još nalaze renomirani timovi Turk Telekom i Hapoel Jerusalim. Po mnogima radi se o jednoj od najkvalitetnijih grupa ovog takmičenja, a treneri ove grupe čak vjeruju da će jedna od ovih ekipa otići do kraja.

"Mislim da će ova grupa dati pobjednika Lige šampiona", rekao je Dragan Bajić, sa čijim mišljenjem se složio i strateg Limoža Medi Meri, dok je trener Hapoela Oded Kataš istakao da postoji velika vjerovatnoća da neko od ova četiri tima osvoji trofej na kraju sezone.

"Igosi" u sjajnom raspoloženju dočekuju duel u Francuskoj. Dvije vezane pobjede u ABA ligi nad Krkom i Splitom dale su vjetar u leđa bh. šampionu, koji sa velikim samopouzdanjem čeka duel protiv trenutno osmoplasiranog tima prvenstva Francuske. Limož je prije dva dana poražen od ekipe Levaloisa u domaćem šampionatu i već se nalazi pod jednom vrstom pritiska. Bajić je na pitanje FIBA koja će utakmica biti najteža u grupnoj fazi za njegov tim naveo upravo večerašnju utakmicu.

"Najteža će biti utakmica u gostima protiv Limoža, prije svega zbog našeg zgusnutog rasporeda ove sedmice", kazao je Bajić.

On je poručio još da Turk Telekom ima najbolji sastav u Grupi G, te da je najbolji trener u grupi Oded Kataš. Dodao je da bi Dalibor Ilić mogao biti pozitivno iznenađenje od igrača, kao i da bi njegov tim mogao biti u vrhu kada su u pitanju najbolji napad i odbrana. Riječi hvale za Igokeu od ostalih trenera najviše je imao Medi Meri. On je naglasio da Igokea ima stil igre koji je veoma zanimljiv.

"Mislim da Igokea ima dobru kombinaciju atletike i košarkaškog znanja, imaju dobru kombinaciju sa strancima i kompletan su tim", kaže trener Limoža, koji je dodao da Igokea i te kako može biti konkurentna u ovoj grupi, da ima dobru ekipu sa dva igrača koji su prošle sezone igrali u Francuskoj.

Utakmica između Limoža i Igokee igra se u srijedu, s početkom u 18 sati. Sinoć su kolo otvorili Turk Telekom i Hapoel. U grupnoj fazi ove sezone učestvuju 32 tima, podijeljena u osam grupa. Plasman u narednu fazu izboriće po dvije prvoplasirane utakmice iz svake grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije