Košarka

Košarkaši Partizana poraženi u Podgorici

Košarkaši Partizana poraženi u Podgorici
Foto: Budućnost VOLI | Košarkaši Partizana poraženi u Podgorici

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Podgorici od ekipe Budućnosti sa 65:60 (19:12, 18:17,15:25, 14:8), u derbiju 8. kola regionalne ABA lige.

Domaći tim uspio je da nadoknadi zaostatak od osam poena, a u neizvjesnoj završnici meča u "Morači" uspio je da dođe do sedme pobjede u takmičenju, u kojem je trenutni lider na tabeli.

Crno-bijeli poslije osam kola imaju skor od pet pobjeda i tri poraza i drže peto mjesto.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Džastin Kobs sa 14 poena i dvije asistencije, a dobra podrška bili su mu Nikola Ivanović i Hasan Martin sa po 12 koševa.

U poraženom sastavu istakao se kapiten Novica Veličković sa 11 poena i bio je jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom.

U još jednoj utakmici punoj osilacija, izabranici Andree Trinkijerija imali su bolji start, prvi su stekli veću prednost, koja je na poluvremenu bila plus osam.

Treća četvrtima donela je buđenje Podgoričana, koji su brzo istopili prednost gostiji, a zahvaljući Ivanoviću, Šehoviću i Nikoliću Budućnost je u jednom trenutku i povela.

Košarkaši Partizana u posljednji dio ušli sa minimalnom prednošću, a odlučujuća četvrtina pripala je domaćem timu, koji je poenima Ivanovića i Kobsa osigurao trijumf u dramatičnoj završnici.

Finiš meča u Morači obilježilo je i isključenje Trinkijerija, zbog druge tehničke greške, koju je dobio protestujući zbog sudijske odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije