Košarka

Košarkaši Srbije danas protiv Švajcarske

Košarkaši Srbije danas protiv Švajcarske
Foto: FIBA | Košarkaši Srbije danas protiv Švajcarske

HELSINKI - Muška košarkaška reprezentacija Srbije danas u Epsu, u Finskoj, od 15.30 igra protiv Švajcarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Košarkaši Srbije trenutno u grupi E imaju učinak od jedne pobjede i jednog poraza, a selektor Srbije Igor Kokoškov istakao je da Švajcarska zaslužuje poštovanje.

"Znamo o njima dosta iz prozora koje su odigrali ranije. Imaju dosta igrača s prostora Balkana, igraju jugoslovensku košarku. Nismo imali vremena za neku dublju analizu. Oni zaslužuju respekt, u Gruziji su izgubili u produžetku, imaju dovoljno da odigraju kvalitetan meč", rekao je Kokoškov.

On je govorio šta će biti najjači adut rivala u današnjem meču.

"Njihov kvalitet je što igraju dugo zajedno, u ritmu su, samopouzdanju, postoji kontinuitet rada… Tu su ispred nas, ali mi ćemo u drugim segmentima pokušati da dominiramo i da odigramo dobru utakmicu. Vredni su respekta, igraju dugo zajedno i kao tim funkcionišu jako dobro", naveo je Kokoškov.

Selektor je naveo da njegov tim zna zašto je došao u FIBA balon u Espu.

"Nama motivi ne nedostaju, znamo zašto smo došli ovde. Daćemo sve od sve da najbolji način reprezentujemo košarku i reprezenetaciju. Došli smo da pobedimo u obe utakmice i tako ćemo se i ponašati", zaključio je Kokoškov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije