Košarka

Košarkašice BiH poražene u Slovačkoj

Košarkašice BiH poražene u Slovačkoj
Foto: Ilustracija | Košarkašice BiH poražene u Slovačkoj

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Slovačkoj rezultatom 100:95 u četvrtom kolu kvalifikacione grupe A i na taj način šanse za odlazak na Evrobasket 2019. godine svela na minimum.

Prva četvrtina susreta u Ružomberoku protekla je u izjednačenoj borbi, te je nakon 10 minuta na semaforu stajao rezultat 17:16 za BiH.

Na početku druge četvrtine naše reprezentativke su otišle i na dvocifrenu prednost (33:23), ali su Slovakinje do poluvremena uspjele doći na minus tri (35:38).

Izabranice Gorana Loje su održavale prednost sve do finiša treće četvrtine kada Slovakinje preokreću rezultat i u posljednju dionicu igre ulaze sa minimalnom prednošću (52:51).

Posljednju četvrtinu "Zmajice" su otvorile serijom 12:2 i uspješno su održavale stečenu prednost sve do finiša susreta kada Slovakinje serijom 14:2 dva minuta prije kraja stižu do izjednačenja (67:67) i uvode susret u neizvjestan finiš.

Slovačka je imala prednost od jednog poena (70:69) 1,7 sekundi prije kraja meča, a na liniju slobodnih bacanja je otišla Marica Gajić. Najbolja igračica BiH je promašila prvo, ali je pogodila drugo bacanje za 70:70 i odvela je susret u produžetak.

U dodatnih pet minuta Gajić je ubacila 9 od 11 poena koliko su ubacile i Slovakinje, te je susret otišao i u drugih dodatnih pet minuta.

I drugi produžetak je završen neriješenim rezultatom (7:7), te se moralo odigrati još dodatnih pet minuta. Ne treba napominjati da je Marica postigla 5 od 7 poena u ovoj dionici igre, a uz to je u posljednjoj sekundi izblokirala Balintovu koja je šutirala za pobjedu Slovačke.

U trećem produžetku djevojkama iz BiH je skroz nestalo snage, te su Slovakinje slavile rezultatom 100:95.

Marica Gajić je susret završila sa 39 poena i 19 skokova za 51 minutu na parketu, dok je na drugoj strani Slamova zabila 19 poena.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije