Košarka

Košarkašice BiH pred novim poglavljem: "Zmajice" čeka podmađivanje

Košarkašice BiH pred novim poglavljem: "Zmajice" čeka podmađivanje
Foto: N.N. | Košarkašice BiH pred novim poglavljem: "Zmajice" čeka podmađivanje

Ženska košarkaška reprezentacija BiH i zvanično je počela sa pripremama za predstojeću sezonu a novi selektor "zmajica" Miloš Pavlović danas je u Sarajevu najavio podmađivanje selekcije.

Pavović je na ovu poziciju imenovan prošlog mjeseca a na pres konferenciji u Košarkaškom savezu BiH se zahvalio na ukazanom povjerenju rekavši da je ovo novi početak ove ekipe.

"Iskoristili smo priliku da u ovom periodu okupimo mlađe igračice koje su u ovom trenutku mogle da se odazovu na pripreme. Očekuje nas žestoko podmlađivanje. Želim da od danas krećemo sa postavljanjem sistema. Krećemo od nule, uz pomoć nekih iskusnijih igračica. Želimo da što prije dođemo do određenog kvaliteta. Cilj je da ispratimo svu djecu koju imamo. Ovo nije projekat za jedno ljeto. Želimo u narednim godinama da imamo generacija koje će igrati na visokom nivou", kazao je Pavlović.

Na listi nema igračice RMU Banovića Ajle Ikanović zbog koje je ovaj klub ranije reagovao saopštenjem u kojem je naveo da je "sklonjena iz nepoznatih razloga".

"Okupili smo se jako kasno pa sam hitno slao spiskove jer je bio planiran i plan za Grčku. Htjeli smo što prije odgovor ko je na raspolaganju, bilo je dosta otkaza i tehničkih problema u komunikaciji, a kako je ko otkazao, trudili smo se odmah nekoj novoj djevojčici dati šansu. Ne stoji ništa iza toga, nema nikakve sumnje, a moj je plan da se vide svi igrači, od mlađih do starijih. Ono što ja znam je da ona nije odgovorila na poziv", naveo je selektor bh.tima.

Tim menadžer "zmajica" legedarna Razija Mujanović je rekla da očekuje da uskoro budu u kompletnom sastavu.

"Dobar dio igračica se nije odazvao jer smo zakasnili zakazati termin, a one su sigruno spremne kada ih selektor bude zvao u narednom periodu. Tek u novembru imamo kvalifikacije, trebamo krenuti korak po korak bez prevelikog pritiska za rezultat kako bi stvorili dobru ekipu za budućnost", rekla je Mujanovićeva.

Kapitenk bh. tima Milica Deura će svojim isksutvom mnogo pomoći mladim snagama.

"Kao dugogodišnjem kapitenu mi je obaveza da budem tu i jesam tu za reprezentaciju da pomognem koliko mogu. Na mladim djevojkama je da se dokažu i njima to mora biti čast. Idemo ispočetka i nadam se da ćemo dobro raditi i postaviti temelje za budućnost", navela je Deura.

Predsjednik KS BiH, Dalibor Miloš kaže da sa imenovanjem Pavlovića nisu pogriješili.

"Imali smo jako uspješan ciklus sa ženskom seniorskom reprezentacijom, ali sada ulazimo u novi pa smo tražili trenera, selektora i čovjeka koji ima znanje, iskustvo i autoritet u radu s mlađim igračicama. Vidjeli smo da isto razmišljamo, da imamo iste principe, vrijednosti i kvalitete, pa nam je drago da što je izbor je pao na Mlioša Pavlovića. Veoma je važno što on sebe ovdje vidi kroz jedan višegodišnji rad kako bi ponovili uspjeh iz prethodnih godina", rekao je Miloš i dodao:

"Nema puno vremena, prva utakmica je u 11. mjesecu i ne možemo čekati prvi meč kako bi formirali tim. Htjeli ne htjeli, rekli smo to uraditi u osmom mjesecu i iako smo znali da nam se neke igračice neće odazvati, htjeli smo stvoriti hemiju i odnose, kao i procedure".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije