Košarka

Košarkašice Plej-ofa nove prvakinje BiH

Košarkašice Plej-ofa nove prvakinje BiH
Foto: N.N. | Košarkašice Plej-ofa nove prvakinje BiH

Košarkašice Plej-ofa nove su prvakinje BiH.

Sarajke su sinoć u odlučujućoj petoj finalnoj utakmici u Banjaluci savladali ekipu Orlova sa 66:56, te sa ukupnim rezulatom 3-2 stigle do pehara za najbolju bh. ekipu.

Braniteljice naslova nisu bile na nivou igra koje su pružale tokom cijele sezone. Plej-of  je mnogo bolje ušao u utakmicu i prvu dionicu je na krilima nestvarne Nikoline Džebo dobio sa 19:12. Džebo je već u prvih deset mintua ubacila 12 poena.

Smogle su snage košarkašice Orlova da brzo uzvrate i vrate se u meč, te čak i naprave preokret. Na pauzu između dva poluvremena otišlo se s rezultatom 26:24 u korist domaćina. U posljednju dionicu se ušlo s rezultatom 44:48, a nakon nekoliko minuta igre Sarajke stižu do dvocifrene prednosti od 46:56.Nije bilo povratka domaćim košarkašicama nakon toga, te je ekipa Armina Šećerovića lagano privela meč kraju.

Nikolina Džebo je bila igrač utakmice sa 22 poena i 13 skokova, a Samanta Rosko je ubacila 12 poena, uhvatila 12 skokova i podijelila 4 asistencije. Kod Orlova su po 12 poena ubacile Vladinka Erak i Milica Zeljković, a 10 ubačaja smo vidjeli od Tamare Rajić.

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije