Košarka

Košarkašice RMU Banovići upisale prvi trijumf u WABA ligi

Košarkašice RMU Banovići upisale prvi trijumf u WABA ligi
Foto: N.N. | Košarkašice RMU Banovići upisale prvi trijumf u WABA ligi

Nakon poraza u prvom kolu od Crvene zvezde, košarkašice Banovića su u drugom kolu regionalne WABA lige pred domaćom publikom savladale beogradski Partizan rezultatom 80:61 i tako upisale prvu ovosezonsku pobjedu.

Bh. prvakinje su kontrolisale igru tokom cijelog meča, te niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje pobjeda bh. predstavnika. Do prvog trijumfa Banovićanke su vodile Jovana Marković i Aleksis Gilbert sa po 15 poena, dok je Nikolina Delić dodala 10, uz četiri asistencije i tri skoka. Markovićeva je imala i 14 skokova uz asistenciju. U redovima Partizana najbolja je bila Jovana Stojanović sa 12 poena.

"U pripremi utakmice smo vidjeli da smo kvalitetniji, ali to je trebalo pokazati na terenu. Znali smo nakon skautiranja na koga treba posebno da obratimo pažnju i na kraju - ubjedljiva pobjeda. Bili smo bolji u svim statističkim parametrima", bio je kratak rezime trenera aktuelnih bh. prvakinja Slaviše Ožegovića.

Ono što je zanimljivo jeste da je Ožegović na utakmici protiv renomiranog protivnika dao priliku svim djevojkama, koje ove sezone krase jak kolektiv. Strateg Banovićanki je zadovoljan izdanjem svojih košarkašica, posebno što je bilo protiv velikog rivala.

"Lijepo je nakon svake pobjede, posebno nakon rivala kao što je Partizan. Suvišno je trošiti riječi o tom klubu i nema sumnje da ova pobjeda nosi posebno draž. Igračice u ovakvim utakmicama pruže i preko svojih mogućnosti", ističe Ožegović, koji je ekipu preuzeo uoči početka ove sezone.

Dodao je da je rano pričati o dometima ove ekipe, koja je nova u odnosu na prošlosezonsku, te da se u ovom periodu mogu očekivati oscilacije u igri.

"Imamo jedan širi roster, ali rano je govoriti o nekim prognozama. Nemamo neki pritisak u WABA ligi, želimo da popravimo našu igru i pripremamo se za odlučujuće borbe u bh. prvenstvu i Kupu. Vjerovatno će biti igre toplo-hladno dok se još ne uigramo. Radi se o novom timu, treneru i sve to treba da se uklopi", zaključio je Ožegović, koji je već počeo da priprema ekipu za naredni duel protiv bugarske Montane.

Nakon dva kola RMU Banovići imaju skor od po jednu pobjedu i poraz. ŽKK Orlovi, drugi bh. predstavnik, sinoć su igrali susret drugog kola protiv ekipe Montane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije