Košarka

Košarkašice Srbije poslije drame bolje od Italije

Košarkašice Srbije poslije drame bolje od Italije
Foto: Tanjug/AP | Košarkašice Srbije poslije drame bolje od Italije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je večeras Italiju 86:81 (19:19, 18:20, 15:18, 22:17, 12:7) poslije produžeka na startu Evropskog prvenstva u Valensiji.

Košarkašice Srbije poslije drame i velike borbe došle su do prve pobjede u grupi B, a regularni dio meča završen je 74:74.

Najefiksanija u srpskom timu bila je Sonja Vasić sa 27 poena, 13 skokova i sedam asistencija, Ivon Andreson pomogla je sa 18, a Jelena Bruks je stala na 14 koševa i osam uhvaćenih lopi.

Kod Italijanki prednjačila je Sesilija Zandalasini sa 18 poena.

Prvi dio meča obilježila je izjednačena borba obje ekipe, Italijanke su nametnule svoj stil igre, ali su košarkašice Srbije pratile ritam i držale egal.

Na kraju poluvremena Italija je uspjela da ode na odmor sa prednošću od dva poena (39:37), a bolje su krenule i u nastavku.

Koristile su greške izabranica Marine Maljković, stekle prednost od osam poena, ali je Ana Dabović trojkom vratila Srbiju u meč, koja je u odlučujućih 10 minuta ušla sa zaostatkom od pet poena (57:52).

Posljednja deonica donela je veliku borbu, Srbija je pokušavala da stigne prednost Italije, ali nije mogla da nametne svoj ritam, što je rezultiralo da rival u jednom momentu dođe na dvocifrenu prednost (68:58).

U posljednja tri minuta poenima Krajišnik i Vasić, Srbija pravi seriju od 5:0, nakon čega su odigrale dobru odbranu, a to koristi Anderson koja je smanjila na minus tri.

Uzvratila je Italija trojkom, ali da ništa nije gotovo pokazala je kapitenka Jelena Bruks, koja pogotkom sa linije 6.75 metara ostavlja Srbiju u igri u posljednjih 60 sekundi (68:71).

U finišu je Srbija gubila 74:70, ali su brze poena postigle Vasić i Dabović za izjednačenje na 26 sekundi do kraja meča.

Imala je Vasić šut za pobjedu, ali je promašila i napravivši grešku u koracima, pa je meč otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta blistala je Sonja Vasić, Crvendakić i Krajišnik su bile na visini zadatka, pa Srbija na kraju došla do trijumfa.

Srbija sutra od 12 sati u drugom kolu igra portiv Grčke, koja je ranije danas izgubila od Crne Gore 70:55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije