Košarka

Košarkaška reprezentacija BiH doputovala u Sarajevo: Igrali smo srcem za BiH

Košarkaška reprezentacija BiH doputovala u Sarajevo: Igrali smo srcem za BiH
Foto: Anadolija | Košarkaška reprezentacija BiH doputovala u Sarajevo: Igrali smo srcem za BiH

Košarkaški reprezentativci i stručni štab A selekcije Bosne i Hercegovine (BiH), nakon pobjede protiv selekcije Armenije i plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, danas su avionom doputovali iz Istanbula na sarajevski aerodrom.

Na aerodromu u Sarajevu su ih dočekali brojni navijači koji su ih pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Džanan Musa je novinarima kazao da su pokazali svima kako se igra srcem za BiH.

"Želio bih prvo da se zahvalim stručnom štabu i momcima na nevjerovatnoj borbi. Pokazali smo kako se igra srcem za Bosnu i Hercegovinu. Rezultat nije bio upitan što je uzrokovano velikim zalaganje na treninzima i terenu. Sada se trebamo pripremati za nove podvige", kazao je Musa.

Njegov saigrač Obrad Tomić je istakao da je najvažnije da je selekcija BiH ostvarila cilj koji je zacrtala.

"Od prvog dana smo davali maksimum. Došao nam je težak poraz od Švedske kod kuće i svima nam je teško pao. Pokazali smo karakter s dvije pobjede u gostima i ostvarili smo zacrtani cilj", rekao je Tomić.

Prvi trener Mensur Bajramović je izjavio da su košarkaši BiH u meču protiv Armenije odigrali vrlo dobro i kvalitetno.

"Zadovoljni smo jer je ova utakmica bila više od same utakmice za košarku u BiH. Veoma nas je pogodio izostanak selektora Vujoševića. Odigrali smo dobar i kvalitetan meč. Od početka smo funkcionisali kao ekipa. Dječaci su vrijedno radili i primjereno se ponašali i zato je došla vrijedna nagrada", kazao je Bajramović.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je kvalifikacije za SP u Kini, nakon što je u susretu posljednjeg kola pretkvalifikacija u subotu slavila na gostovanju kod Armenije sa 83:66.

Dvadeset četiri reprezentacije već su uvrštene u osam grupa i njima će u svakoj od grupa biti priključena jedna ekipa iz pretkvalifikacija. Žrijebanje će biti održano 24. avgusta u Minhenu.

Kvalifikacije se igraju od 23. novembra 2017. do 25. februara 2019. godine, a 12 najboljih timova plasirat će se na Svjetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije