Košarka

Košarkaški klub Crvena zvezda neće da igra finale ABA lige prije kraja Superlige

Košarkaški klub Crvena zvezda neće da igra finale ABA lige prije kraja Superlige
Foto: Ilustracija/Arhiva | Košarkaški klub Crvena zvezda neće da igra finale ABA lige prije kraja Superlige

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da neće da igra finale ABA lige sve dok se ne okonča Superliga Srbije.

 "Kao ozbiljan klub nemamo nameru da čekamo nedeljama i nedeljama kako bi odigrali finale koje je trebalo u normalnim okolnostima da bude okončano pre najmanje mesec dana (i nije bilo razloga da tako ne bude), okrećemo se i zbog interesa nacionalnih timova Srbije takmičenju koje nam je kao srpskom klubu izuzetno važno", stoji između ostalog u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

"Najavljeni početak finala ABA lige (koji još uvek nije ni zvanično najavljen za 12.jun, dakle 20 dana nakon poslednje odigrane takmičarske utakmice KK Crvena zvezda) će morati da sačeka završnicu nacionalnog prvenstva Srbije, jer je KK Crvena zvezda dovoljno dugo čekao i gledao kako se narušava regularnost ABA lige, ovoga puta neregulisanim kalendarom takmičenja koji se u svakoj ligi utvrđuje na početku – a ne tokom, ili na kraju sezone!", dodaje se u saopštenju.

Nastavljeno je u saopštenju u istom tonu.

"Polufinalna serija Superlige Srbije će početi 4. juna, revanš mečevi će se igrati tri dana kasnije, a eventualna majstorica 9. juna. Ukoliko se polufinale završi na dva meča finalna serija u kojoj će nastupati KK Crvena zvezda Meridianbet će početi već 10. juna, revanš će se igrati 13, a majstorica 16. juna. Ukoliko se polufinale završi tek posle tri meča termini finalne serije su 12, 15. i 18. jun. Svaki pokušaj ABA lige da eventualno kompromituje kalendar završnice Superlige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u vreme odigravanja finala prvenstva Srbije, smatraćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se ABA liga još više uruši. KK Crvena zvezda od danas neće uopšte spekulisati o datumima i početku finalne serije ABA lige, niti će ono moći da počne dok se ne završi finale Superlige Srbije", ističe se u saopštenju.

Klub je na kraju podsjetio da je počeo plej-of ABA lige još 28. aprila sa Zadrom, a plasman u finale obezbijedio još 23. maja pobjedom nad Budućnosti.

"Pošto kao ozbiljan klub nemamo nameru da čekamo nedeljama i nedeljama kako bi odigrali finale koje je trebalo u normalnim okolnostima da bude okončano pre najmanje mesec dana (i nije bilo razloga da tako ne bude), okrećemo se i zbog interesa nacionalnih timova Srbije takmičenju koje nam je kao srpskom klubu izuzetno važno", zaključeno je u saopštenju.

               

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije