Košarka

Krah košarkaša Zvezde, Monako slavio sa +16

Krah košarkaša Zvezde, Monako slavio sa +16
Foto: starsport | Krah košarkaša Zvezde, Monako slavio sa +16

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka 91:75, pred svojim navijačima u sedmom kolu Evrokupa.

Francuzi su se revanširali Beograđanima za poraz na startu takmičenja u Monte Karlu od 66:63. Bio je to drugi uzastopni neuspjeh crveno-bijelih koji još nisu obezbijedili plasman u Top 16 fazu.

Obje ekipe u meč su ušle sa skorom od četiri pobjede i dva poraza, bila je to bitka za čelnu poziciju u A grupi, ali sve u svemu bila je ovo zaslužena pobjeda izabranika Saše Filipovskog.

Bila je ovo još jedna neubjedljiva partija crveno-bijelih. Pred oko 3.500 gledalaca u hali "Aleksandar Nikolić" doživejli su prvi poraz ove sezone, ali ono što brine su brojne oscilacije u igri i veoma slaba igra u odbrani.

Utisak je da je meč prelomljen u trećoj četvrtini, koji su crven-bijeli odigrali katastrofalno. Izgubili su je sa 17:32, tu su gosti iz Monte Karla napravili ključnu razliku i posljednji dio je bio stvar rutine, pošto su nervozni domaćini nastavili sa greškama.

U timu Crvene zvezde, samo dva košarkaša imali su dvocifren učinak, Bili Beron je postigao 14, a Džo Regland 12 poena. Ognjen Dobrić se zaustavio na devet.

Kod Monaka, četvorica sa odličnim učinkom. Derek Nidam je postigao 21, Elmedin Kikanović 17, Pol Lakomb i Jakuba Utara po 16.

U narednom, osmom kolu Evrokupa, Crvenu zvezdu očekuje gostovanje Andori, dok Monako dočekuje ekipu Ulma.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije