Košarka

Krajnović na klupi Širokog

Krajnović na klupi Širokog
Foto: N.N. | Krajnović na klupi Širokog

Hrvatski stručnjak Krunoslav Krajnović (44) novi je trener košarkaša Širokog. On će na klupi bh. prvaka naslijediti Danijela Jusupa, s kojim je nedavno raskinuta saradnja.

Krajnović je sa Širokobriježanima potpisao ugovor na godinu dana, a ekipu će preuzeti već u ponedjeljak. Posljednji angažman imao je na Kosovu, gdje je vodio ekipu Baškimija, a snažan pečat ostavio je Slovačkoj, gdje je trenirao nekoliko ekipa - Prievidze, Handlove, te Lučanec. Dva puta je proglašavan za trenera godina a sa Lučancem je osvojio titulu šampiona Slovačke.

"Krunoslav je trener koji se uklopio u proračun našega kluba, a od njega se uz rezultat očekuje prije svega rad na daljem košarkaškom razvoju mladih igrača poniklih u našoj školi, koji imaju veliki potencijal. Za trenera Krajnovića dobili smo dobre preporuke, da je vrijedan, da preferira mlade igrače i to je za nas u ovom trenutku najvažnije", kazao je predsjednik Širokog Igor Jelčić i dodao:

"U ponedjeljak počinjemo pripreme i sad je sve na njemu i igračima, imat će sve potrebne uvjete za rad, njihovi su parket i svlačionica, a mi ćemo se u klubu potruditi da sve ostalo bude u najboljem redu."

Široki će u narednoj sezoni, osim domaćeg takmičenja, igrati i u regionalnoj ABA ligi 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije