Košarka

Lazić uoči prvog domaćeg meča u Evroligi: Izvući pouke iz Istanbula

Lazić uoči prvog domaćeg meča u Evroligi: Izvući pouke iz Istanbula
Foto: kkcrvenazvezda.rs | Lazić uoči prvog domaćeg meča u Evroligi: Izvući pouke iz Istanbula

Košarkaši Crvene zvezde spremaju se za prvu domaću utakmicu u Evroligi ove sezone, a sutrašnji rival je Baskonija, pobjednik španske lige. Kvalitetan i težak protivnik, koji je pred sutrašnje gostovanje u Beogradu (19 časova) pobijedio Real Madrid u elitnom takmičenju.

Zvezda je u prvom meču u Evroligi poražena u Istanbulu od Fenerbahčea, tako da će se boriti za prvi trijumf.

Kladionica Mozzart na pobjedu Zvezde daje kvotu 1.90, a na trijumf Baskonije 2.05.

"Ekipa Baskonije je krenula jako dobro, pobedili su u prvoj utakmici Evrolige, aktuelni su šampioni Španije, i to takmičenje su dobro počeli, dakle čeka nas izuzetno teška i fizički zahtevna utakmica, obzirom da igraju agresivnu, brzu i špreciznu košarku", rekao je Branko Lazić, kapiten Zvezde i dodao:

"Mi ćemo pokušati, nažalost bez naših navijača koji bi nam mnogo značili u ovakvom meču, da nametnemo našu igru, da pokušamo da uspostavimo naš ritam i iz kontri tražimo lakše poene".

Lazić je govoreći o prvom meču u Evroligi sa Fenerbahčeom rekao da je to bila prva utakmica nakon šest i po mjeseci pauze, da je dosta igrača prvi put igralo Evroligu i da je bilo dosta ishitrenih poteza.

"Taj meč može da nam posluži za nauk. Verujem da ćemo sve te greške u sledećoj utakmici sa Baskonijom ispraviti", istakao je Lazić.

Košarkaš Baskonije Alek Piters očekuje da njegov tim nastavi sa dobrim igrama i dodaje:

"Dobro smo počeli takmičenje i u Španiji i u Evroligi. Pokazali smo veliki potencijal. Igramo sjajno zajedno uprkos tome što neki momci prvi put igraju zajedno."

Istog dana će biti odigrano još pet utakmica drugog kola Evrolige, a sastaće se: ZenitBarselona (18 časova), HimkiŽalgiris (19), AlbaBajern (20), PanatinaikosOlimpijakos (20), ArmaniASVEL (20.45).

Pogledaj kompletnu ponudu kladionice Mozzart za utakmice Evrolige i odigraj tiket onlajn na www.mozzartbet.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije