Košarka

Lejkersi bez Lebrona bolji od Denvera, Jokić opet sjajan

Lejkersi bez Lebrona bolji od Denvera, Jokić opet sjajan
Foto: Tanjug/AP | Lejkersi bez Lebrona bolji od Denvera, Jokić opet sjajan

Košarkaši Denvera poraženi su od Los Anđeles Lejkersa 93:89 uprkos sjajnoj partiji Nikole Jokića koji je ponovo bio na svom nivou, ali domaćin je u Kaliforniji i bez Lebrona Džejmsa imao adekvatan odgovor.

Srpski centar je završio susret sa 32 poena uz devet skokova i pet asistencija (11/27 za dva, 1/4 za tri i 7/8 sa slobodnih bacanja), a dodao je i dvije ukradene lopte i jednu blokadu.

Nisu procenti presjajni, ali Jokić je upalio motore i pokušao da vrati Denver koji je u posljednjoj četvrtini opasno kasnio.

Lejkersi su upravo u četvrtoj dionici pokazali da su šampionskog kova, pa čak i bez Lebrona Džejmsa iskontrolisali situaciju. Što se tiče Nagetsa, oni su imali prednost u drugoj četvrtini, ali su malo po malo gubili zalihu, da bi pet minuta prije kraja bili i u dvocifrenom minusu što nisu uspjeli da pokriju.

Pobjedi "jezerdžija" je najviše doprinio Entoni Dejvis sa 25 poena i sedam skokova, Aleks Karuso je dodao 11 poena, a po poen manje su dali Koldvel Poup, Gasol i Horton Taker.

Denver se standardno oslonio na Jokića, a od povrede Džamala Mareja, srpskog asa konstantno prati jedino Majkl Porter Džunior koji je i sada sa 19 poena bio istaknuti član ekipe iz Kolorada.

Borba za što bolju poziciju pred plej-of sada je u povoju i "Džoker" će morati da stisne zube i izgura svoju ekipu što više može, iako su Nagetsi sigurni na diobi treće pozicije Zapada uz šest pobjeda više od upravo Lejkersa koji su naredni tim konferencije.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije