Košarka

Leotar porazio Zrinjski

Leotar porazio Zrinjski
Foto: N.N. | Leotar porazio Zrinjski

Košarkaši Leotara savladali su u Mostaru Zrinjski 88:79 u utakmici 6. kola Lige 12, a Trebinjce je do pobjede vodio sjajni Marko Rikalo, koji je ubacio 27 poena, te dodao pet asistencija i tri skoka.

Značajnu pomoć imao je i u Andreju Andrejeviću, koji je upisao dabl-dabl od 16 poena i 12 skokova. Kod domaćih, Rajan Brugeman je ubacio 20 poena, a Krsto Bjelica i Aleksandar Danilović su stali na po 16.

Ovo je bila nova loša partija nekadašnjeg šampiona BiH, koji je u novu sezonu ušao sa samo dvije pobjede i čak četiri poraza. Sve ovo je, kako se navodi, navelo trenera Tihomira Mustapića da podnese ostavku. Mustapić je ovog ljeta preuzeo prvi tim Mostaraca, gdje je bio pomoćnik prvom strategu Hrvoju Vlašiću.

Kakanj je bio bolji od Vogošće rezultatom 69:65. Domaće su do pobjede vodili Haris Ćurevac sa 15 poena i devet skokova i Mirza Velić sa 13 poena. Dvocifren učinak imali su i Adnan Arslanagić, koji je susret završio sa 11 poena, i centar Nermin Buza sa 10. Najbolji pojedinac susreta bio je iskusni Mujo Tuljković sa 24 poena i devet skokova. Pratio ga je samo Haris Genjac sa 13 poena i osam skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije