Košarka

Pratite nas na Google news

Ljeto u Hastahani: Prijavite se na street basket turnir Pan 3 na 3

Ljeto u Hastahani: Prijavite se na street basket turnir Pan 3 na 3
Foto: N.N. | Ljeto u Hastahani: Prijavite se na street basket turnir Pan 3 na 3
N.N.

"Ljeto u parku Hastahana" otvorilo je svoja vrata, a u organizaciji glavnog pokrovitelja, kompanije Carlsberg BH, sve one željne dobre zabave i druženja naredna tri mjeseca očekuje mnogo toga.

Carlsberg BH, dio Carlsberg grupacije sa tradicijom dugom 171 godinu, učestalo podržava razvoj sporta u lokalnim zajednicama te je obnovom košarkaškog terena u ovom parku osigurao da se tokom manifestacije, ali i nakon, odigraju neki novi, uzbudljivi sportski susreti.

Jedan od njih jeste i street basket turnir "Pan 3 na 3" koji će se na Hastahani održati od 20. - 22. jula 2018. godine. Sve zainteresovane ekipe mogu se prijaviti najkasnije do 15. jula i to online, putem https://pan3na3.pan.ba/, ili direktno kod hostesa u Carlsberg Beer Gardenu, a najbolji tim očekuje vrijedna novčana nagrada u iznosu od 1.500 KM.

Tu su još i nagrade za najboljeg šutera trica i za najboljeg u zakucavanju, kao i obilje nagradnih igrica za publiku.

No, to nije sve. U otvorenoj i natkrivenoj bašti - Carlsberg Beer Gardenu, uz dobro pivo, ljubitelji fudbala pozvani su da prate uzbudljive susrete Svjetskog prvenstva i zajedno kreiraju sjajnu navijačku atmosferu. U ponudi prve zvanične "pivske bašte" u Bosni i Hercegovini jesu: točeni Carlsberg, Tuborg, svijetli i tamni češki Budweiser Budvar, Pan te odlično njemačko pšenično pivo Erdinger.

"U ovom predivnom ambijentu svim posjetiteljima, građanima Sarajeva ali i brojnim turistima, želimo ponuditi ugodne trenutke opuštanja i druženja, ali i zabave, navijanja i igre. Očekujemo napetu igru na terenu za vrijeme turnira Pan 3 na 3 i sjajnu navijačku atmosferu u okviru našeg Carlsberg Beer Gardena, gdje se mogu pratiti susreti na Mundijalu", izjavio je Amir Tobudić, direktor Carlsberg BH.

Naglasio je kako je ulaganje u sportsku infrastrukturu u skladu sa vrijednostima Carlsberg fondacije, jedne od najstarijih komercijalnih fondacija koja širom svijeta pruža podršku nauci, sportu, umjetnosti i kulturi.

"Novim generacijama želimo osigurati da u što boljim uslovima razvijaju svoj sportski talenat, a nadamo se da će na ovom terenu na Hastahani stasati i neke nove košarkaške nade ovoga grada", dodao je.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije