Košarka

Lojo: Prvi smo tim koji je nadigrao Francusku u skoku

Lojo: Prvi smo tim koji je nadigrao Francusku u skoku
Foto: basket.ba | Lojo: Prvi smo tim koji je nadigrao Francusku u skoku

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo zadovoljan je zalaganjem svojih igračica u četvrtfinalu Eurobasketa uprkos porazu od Francuske.

Lojo ističe da je posebno zadovoljan jer je repretebtacija BiH prva ekipa koja je bila bolja od Francuske u skoku.

"Dobro smo otvorili utakmicu, kontrolirali smo igru više od 15 minuta. Drago mi je što smo prvi tim koji je nadigrao Francusku u skoku, ali smo napravili mnogo grešaka i imali lošiji procenat šuta. Francuska je dobra ekipa, čestitam im i očekujem da će igrati u finalu. Ja sam sretan što smo ponovo pokazali energiju i nismo se prodavali do kraja", kazao je Lojo.

Dodao je da je ekipa dala sve od sebe, iako im na parketu zbog povrede nije mogla pomoći Marica Gajić. No, briljirala je Džonkel Džons koja je postavila rekord prvenstva po broju skokova (24) uz 29 poena i sa 39 indeksnih poena bila je prvo ime u ovom meču.

"Pokazali smo sjajnu igri i dokazali da možemo igrati sa svakim. Idemo dalje da probamo da pobijedimo Švedsku u subotu", dodao je selektor bh. tima.

Košarkašica Melisa Brčaninović izjavila je da je ponosna zbog predstava ekipe na ovom prvenstvo te da je današnjim susretom sa Francuskom reprezentacija BiH pokazala da može igrati sa svakim.

"Uprkos što smo imali uspona i padova borile smo se do kraja. Iako smo mala zemlja imamo veliko srce. Idemo u Valenciju i nadamo se pobjedi protiv Švedske i plasmanu na SP", kazala je Brčaninović.

Reprezentacija BiH u nastavku takmičenja igraće za plasman od petog do osmog mjesta, a u subotu se sastaje sa Švedskom. Pobjednik tog meča izboriće direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije