Košarka

Lončar: Napast ćemo prvo mjesto

Lončar: Napast ćemo prvo mjesto
Foto: N.N. | Lončar: Napast ćemo prvo mjesto

Košarkaši Širokog sa velikim ambicijama ulaze u Ligu 6 za prvaka BiH, koja kreće ovog vikenda. Iako su regularni dio Lige 11 završili na petoj poziciji, posljednje igre, te najnovija pojačanja daju za pravo Širokobriježanima da se nadaju dobrim igrama u završnici sezone. Na "Pecari" se čak nadaju da bi mogli dohvatiti poziciju koja vodi u regionalnu ABA ligu.

Iako nije dobro ušao u sezonu, Široki je u finišu sezone podigao formu i sa serijom pobjeda osigurao Ligu 6, što je i bio osnovni cilj nekadašnjeg šampiona BiH.

"Ispunili smo prvi cilj, to je ulazak među šest najboljih. Dolaskom nekih novih igrača dobili smo na širini, tako da imamo dobre izglede da napravimo dobar rezultat na kraju sezone. Neki cilj je ABA liga 2, ali zasigurno je da ćemo napasti i prvo mjesto ukoliko nam se ukaže šansa. Mislim da možemo napraviti dobar posao", kaže prvotimac Širokog i reprezentativac BiH Markus Lončar.

Već na startu Lige za prvaka, Široki čeka najteži mogući protivnik. Za vikend će odmjeriti snage sa Igokeom, koja dominira nekoliko godina pod bh. obručima.

"Igokea je sigurno favorit, ali mi ćemo pokušati da nikome ne dopustimo da nas pobijedi na terenu. Imamo dobru ekipu, a kada počne utrka za prvaka, svi ćemo vidjeti gdje smo. Već se spremamo za Igokeu, gdje ćemo, vjerujem, pokazati koliko vrijedimo", ističe centar tima sa "Pecare", koji se se pokazao kao veliko pojačanje uoči ove sezone.

Naš sagovornik dodaje da se najnovije pojačanje Amerikanac Elijah Mejkon dobro uklopio u ekipu, te da zajedno s njim dobro funkcioniše na poziciji petice. Takođe naglašava da se Široki može nositi sa svim ekipama koje će se boriti za šampionsku titulu.

"Uglavnom poznajemo sve ekipe. Sa ekipama, izuzev Igokee, uglavom smo igrali neizvjesne završnice. Najvažnije je da smo svima parirali, tako da vjerujem da imamo snage da napravimo nešto više u Ligi 6", zaključio je Lončar. Liga 6 za prvaka igraće se po ligaškom sistemu, a četiri prvoplasirane ekipe izboriće nastup u plej-ofu. Prvenstvo BiH u košarci se nastavlja ovog vikenda kada su na programu prve utakmice Lige za prvaka i Lige za opastanak. Parovi, Liga za prvaka, subota: Spars - Bosna Royal (18), Kakanj - Zrinjski (19), Igokea - Široki (20). Liga za opstanak, subota: Vogošća - Radnik, Bošnjak - Mladost, Sloboda - Student.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije