Košarka

Lukajić: Ni Mel Gibson ovo ne bi izdržao

Lukajić: Ni Mel Gibson ovo ne bi izdržao
Lukajić: Ni Mel Gibson ovo ne bi izdržao

Nakon pet odigranih kola ABA lige, jedini bh. predstavnik Igokea zauzima visoku petu poziciju na tabeli.

"Igosi" su u posljednjih mjesec dana odigrali teških pet utakmica nakon kojih imaju skor od tri pobjede i dva poraza.

Bh. prvak igrao je tri susreta na strani i dva kod kuće.

"Ovo je bio pakleni ritam koji ne bi izdržao ni Mel Gibson. Na kraju sam zadovoljan. Da su mi prije početka sezone ponudili ovaj skor, odmah bih potpisao, iako ostaje žal za nekim utakmicama, prije svih za ovom zadnjom u Skoplju, ali što narod kaže, 'malo mačku teleća glava'. Kući smo dobili ozbiljne ekipe, Olimpiju i Partizan, gostovali smo Cedeviti, Metalcu i MZT-u. Sada idemo Megi, ako budemo na 50 odsto, biće dobro, ako bude više, onda super", kaže trener Igokee Željko Lukajić.

U posljednjem meču izabranici Željka Lukajića poraženi su u Skoplju od ekipe MZT-a rezultatom 75:70. I u ovom duelu tim iz Aleksandrovca pokazao je da ima karkater. Rezultatski zaostatak od dvadesetak razlike umalo nisu pretvorili u jedan od najvećih preokreta u regionalnom takmičenju. U posljednjih 10 minuta ušlo se pri rezultatu 61:45 za domaće, a četiri minute prije kraja stajalo je 66:60 za MZT. Potom su "igosi" promašili četiri napada za vraćanje u meč, pa su bodovi ostali u Makedoniji. Najefikasniji košarkaš bh. tima bio je Vuk Radivojević s 20 poena i šest skokova, a Miloš Komatina je postigao 16 poena uz pet skokova.

"Moglo je svašta biti u finišu, ali nismo se previše trudili na početku meča, tako da i nije bilo realno da dođemo do preokreta", riječi su trenera bh. prvaka, koji je i prije sezone najavio da nas očekuje neizvjesna sezona.

"Zasad je sve onako kako smo pričali prije početka. Na vrhu očekivano, dok od četvrtog mjesta prema dolje može svako svakoga da pobijedi."

Igokea u 6. kolu gostuje kod Mege Leksa, a ovaj susret je na programu u ponedjeljak. Sutra počinje nova sezona Evrolige, a Lukajić je među favorite uvrstio četiri ekipe.

"Prije svih su tu Barselona i Real, koji nisu mnogo mijenjali, što daje dodatni kvalitet. CSKA će, s obzirom na ulaganja, ponovo tražiti povratak u vrh, dok je sjajan takmičarski tim napravio Željko Obradović. 'Fener' može otići daleko", zaključio je Lukajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije