Košarka

MIP izdao vize košarkašima Kosova nakon ultimatuma FIBA

MIP izdao vize košarkašima Kosova nakon ultimatuma FIBA
Foto: Ilustracija | MIP izdao vize košarkašima Kosova nakon ultimatuma FIBA

Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine na čelu sa ministrom Igorom Crnatkom odobrilo je vize kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji Kosova kako bi selekcija ove zemlje učestvovala na Evropskom prvenstvu B divizije do 16 godina koje je u četvrtak počelo u BiH.

Iako je prvenstvo počelo u četvrtak, reprezentativci Kosova još nisu uspjeli da dođu u BiH, a razlog su vize koje nije izdao MIP.

Iako je prvobitno odbijao da to učini, ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak je ipak potpisao odobrenje za izdavanje viza košarkašima Kosova.

Vize su trebalo da budu izdate u ambasadi Bosne i Hercegovine u Skoplju, i to prije 20.30 sati, što je rok koji je postavila FIBA kako ne bi suspendovala Košarkaški savez BiH. 

"Ne znam zašto je Spasojević (predsjednik KS RS op.a) promijenio svoje mišljenje. Mogao je ovo da kaže prije tri dana i da nemamo ovaj čitav cirkus", rekao je za "N1" ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i dodao da će najvjerovatnije "večeras sve završiti i izdati vizu za selekciju Kosova".

Mladi kosovski košarkaški u 1. kolu trebalo je da igraju upravo protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je ovaj meč pomjeren za 12. avgust zbog nedolaska selekcije Kosova.

I dok su trajala prepucavanja između MIP-a BiH i KSBiH, iz sjedišta FIBA stigao je ultimatum u KSBiH da se do 20.30 sati izdaju vize za kosovsku reprezentacije, u suprotnom će Košarkaški savez BiH biti suspendovan na neodređeno vrijeme, potvrđeno je za "Sport1.ba".

(Sport1.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije