Košarka

Mačvan završio karijeru

Mačvan završio karijeru
Foto: FIBA | Milan Mačvan nakon 13 godina završio karijeru

Srpski košarkaš Milan Mačvan završio je karijeru u 31. godini otkrio je trofejni sportista danas u intervjuu za Nova.rs.

“Završio sam karijeru. Posle 13 godina jeste teška i komplikovana odluka, ali je zasnovana na racionalnom razmišljanju i najviše zbog mog fizičkog zdravlja”, rekao je Mačvan.

Mačvan je profesionalnu karijeru počeo u FMP-u iz kojeg je prešao u Hemofarm, a nosio je i dresove Partizana, Makabija, Galatasaraja, Olimpije iz Milana, Bajerna. Posljednji klub  za koji je igrao bio je japanski Alvark Tokio.

“Teško je bilo doneti odluku, ali sam miran i spokojan. Posle dve teške povrede sam već razmišljao o tome, ali nisam hteo da odem kao povređen igrač, već da pokušam da završim karijeru kao šampion. Odlučio sam se da odem u Japan, osvojili smo dva trofeja i sa te strane odlazim miran”, istakao je trofejni košarkaš koji je titule osvajo u Srbiji, Turskoj, Izraelu, Italiji I Njemačkoj.

Mačvan može da se pohvali brojnim uspjesima a među njima su osvojeno U19 Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom 2007. godine, srebrna medalja sa Olimpijskih igara te dva srebra sa evropskim šampionata.

Posljednjih dana pojavila se vijest da bi Mačvan mogao da karijeru nastavu u Partizanu, a on je danas izjavio da povratak u “crno – bijeli” tabor nije isključen.

(Nova.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije