Košarka

Makabi želi Markovića

Makabi želi Markovića
Makabi želi Markovića

Makabi iz Tel Aviva poslao je skauta da prati igru Stefana Markovića na utakmici Zenita iz Sankt Peterburga i VEF Rige u četvrtfinalnoj seriji VTB lige.

"Ponos Izraela" je poslije očajne sezone u Evroligi u fazi reizgradnje, a Marković ih interesuje zbog dobrih igara i gotovo dabl-dabl učinka ove sezone u Zenitu.

Marković ima 10.1 poen i još 8 asistencija prosječno u VTB ligi, a brojke rastu u Evrokupu gdje ubacuje po 11.9 poena i deli 9.1 asistenciju po meču.

Sa Zenitom ima jednogodišnji ugovor od prošlog ljeta, ali su u klubu željni da ga zadrže. Za Markovića se interesuje i moskovski CSKA, a u posljednje vrijeme su česte spekulacije da bi Marković mogao biti zamjena za Miloša Teodosića, ako Teo napusti "Armejce". 

Prema pisanju ruskih medija od prije nekoliko dana, Moskovljani su za nekadašnjeg reprezentativca Srbije spremili unosan ugovor od čak milion evra po sezoni. 

Marković bi mogao da ostane i u Zenitu, ali su šanse za ostanak male ako Zenit kroz VTB ligu ne izbori učešće u Evroligi naredne sezone. 

Kada je riječ o Makabiju, konkurencija u timu bi Markoviću mogao da bude Gal Mekel koji je kratko igrao i za Zvezdu, Ogev Ohajon i eventualno Endrju Gaudlok, s tim što se Gaudlok kao poenter pronalazi na "dvojci". 

Makabi je ove sezone u novom formatu Evrolige završio kao 14. a iza njih su bili jedino Uniks i Emporio Armani. Izraelska ekipa je imala 10 pobjeda i 20 poraza, a podsjećamo da su prije samo tri godine osvojili svoju šestu titulu u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije