Košarka

Marija Kešeljević, košarkaški biser iz Trebinja

Marija Kešeljević, košarkaški biser iz Trebinja
Foto: N.N. | Marija Kešeljević, košarkaški biser iz Trebinja

Iako joj je tek 17 godina, te još ima pravo nastupa za juniorke, Marija Kešeljević već uveliko briljira u seniorskoj konkurenciji, gdje pruža fenomenalne partije. Na krilima mlade Trebinjke, Leotar 03 se nalazi u vrhu bh. prvenstva sa realnim šansama za plasman u plej of.

Jedan od sportskih bisera u BiH definitvno se krije u Trebinju. Marija Kešeljević je prošle sezone predvodila Leotar do titule prvaka Republike Srpske (sezonu završile bez poraza), a sada svoj raskošni talenat prezentuje u elitnom rangu bh. košarke. Igru pod obručima je zavoljela od malih nogu, a ljubav prema košarci je, kako kaže, iz dana u dan sve veća.

"Košarku sam počela trenirati u 2. razredu osnovne škole. Ljubav prema njoj pojavila se i prije polaska u školu, a traje i dan-danas. Kao dijete slobodno vrijeme sam provodila na košarkaškom terenu, koji se nalazi nedaleko od moje  kuće. Tako je sve počelo", kaže perspektivna Kešeljevićeva.

Nakon sjajnih igara prošle sezone, Marija je na nedavnom izboru proglašena za drugog najboljeg sportistu grada Trebinja, i to drugi put uzastopno, a njena ekipa Leotar 03 izabrana je za najuspješniji sportski kolektiv.

"Drago mi što sam baš ja izabrana kao drugi sportista grada Trebinja. To za mene predstavlja neku krunu napornog rada i brojnih odricanja, ali i motivaciju da radim joj jače", naglašava simpatična Trebinjka, kojoj mnogi stručnjaci predviđaju sjajnu karijeru.

Kešeljevićeva je trenutno na prosjeku od preko 20 poena po meču, na posljednjem meču protiv aktuelnih prvakinja RMU Banovići je postigla 19 poena, a ove sezone je imala i jedan tripl-dabl učinak, protiv Slobode je ubacila 19 poena uz 18 asistencija i 11 skokova. Statistički spada među najbolje strijelce i asistente bh. lige, a njen Leotar zauzima peto mjesto na tabeli sa skorom od sedam pobjeda i pet poraza.

"Može se reći da ove sezone igramo ozbiljnu seniorsku košarku. Iako smo novi članovi, ostvarujemo sjajne rezultate. Rano je pričati o plej-ofu, jer idemo utakmicu po utakmicu. Zasad smo pri samom vrhu tabele. Što se mene tiče, statistički pružam dobre igra. Međutim, ne želim se zadovoljiti i zaustaviti na tome, jer uvijek može i mora bolje", naglašava ambiciozna košarkašica.

Zapaženu rolu pružala je i u kadetskoj reprezentaciji BiH. Kako je završila pravo nastupa za ovu selekciju, očekuju se da Marija Kešeljević bude dio juniorske selekcije, koja će ovog ljeta biti domaćin Evropskog prvenstva divizije A.

"Svakako je čast dobiti poziv u reprezentaciju. Svakom sportisti je cilj zaigrati za reprezentaciju. Prvo treba dobiti poziv, a zatim zadovoljiti očekivanja selektora i izboriti mjesto među 12 najboljih, tako da, što se tiče reprezentacije, vrijeme će pokazati šta i kako dalje", zaključila je inače odlična učenica 2. razreda srednje škole, uz zahvalnicu profesorima koji joj izlaze u susret i imaju razumijevanja prema njenim obavezama u klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije