Košarka

Marina Maljković: Spasite ženski sport

Marina Maljković: Spasite ženski sport
Marina Maljković: Spasite ženski sport

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković apelovala je poslije povrtaka sa Evropskog prvenstva da treba da bude riješeno pitanje ženskog sporta i ženske košarke, rekavši da je projekat kluba Partizan "propao" i da su ona i šest košarkašica ostale na ulici.

"Nisam htela o ovome ranije da govorim da unosim nemir, ali sada moram kao selektor državnog tima i trener jednog od najvećih klubova. Projekat kao Partizana kao mini-reprezentacije je propao. Šest košarkašica i ja ostale smo na ulici. Moram da apelujem na čelnike ove države da nam kažu šta se dešava sa ženskim sportom i košarkom. Ako je mrtva, neka kažu gde je, da je sahranimo. Ne nastavljamo dalje. Ne mogu da pravim planove za SP u Turskoj, jer ne znam kakva je budućnost", rekla je Maljkovićeva brojnim novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu i nastavila:

"Molim čelnike države da dobijem odgovor na pitanje šta će da čine sa ženskom košarkom. Nije samo Partizan u pitanju. Jako je teška situacija u srpskim klubovima. Zbog svega toga, moram, nažalost ili na sreću, da govorim o tim stvarima."

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da će Savez finansijski nagraditi ekipu:

"Drago mi je što je uspeo ovaj projekat koji smo počeli pre dve godine. Hvala svima na podršci. Ovo je veliki uspeh, mi smo bili jedina ekipa u četiri najbolje koja je igrala bez naturalizovanih iz egzotičnih područja. Predložiću Upravnom odboru KSS da igračice nagradi sa 60.000 evra".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije