Košarka

Marjanović epizodista u novom porazu Dalasa

Marjanović epizodista u novom porazu Dalasa
Foto: Tanjug/AP/Tony Gutierrez | Marjanović epizodista u novom porazu Dalasa

Košarkaši Filadelfije nastavili su sa sjajnim partijama u NBA ligi i potvrdili da su jedna od najboljih ekipa u Istočnoj konferenciji. Fila je kao gost savladala Dalas u Teksasu, rezultatom 113:95.

Tim koji vodi Dok Rivers na taj način se probio na prvo mjesto na tabeli Istoka sa 37 trijumfa i 17 poraza, a sada je sve bilo jasno već na poluvremenu.

Gosti iz Pensilvanije su poslije dvije četvrtine imali 12 poena razlike, koju su u nastavku uvećali i sačuvali je do kraja.

Ponovo je dominantan bio Džoel Embid sa 36 poena (10/17 iz igre), sedam skokova i dvije asistencije, ali je čak 14 svojih poena postigao sa linije za slobodna bacanja.

Osim njega, u pobjedničkom timu istakao se još Korkmaz sa 20 poena.

Na drugoj strani, Luka Dončić je predvodio "telad" sa 30 poena i po četiri uhvaćene lopte i asistencije, ali su još dvocifreni bili jedino Branson sa 15, odnosno Fini-Smit sa 12 poena.

Srpski centar Boban Marjanović na parketu je proveo nešto manje od osam minuta i za to vrijeme postigao dva poena (oba sa linije za slobodna bacanja), upisao četiri skoka, jednu blokadu i napravio tri lične greške.

Dalas je poslije novog poraza, trećeg u posljednja četiri susreta, ostao sedmi tim Zapada sa skorom 29-24.

Pored 76ersa, pobjede u noći između ponedjeljka i utorka u najjačoj ligi svijeta ostvarili su Njujork niksi, San Antonio sparsi, Memfis grizlisi, Nju Orleans pelikansi, Vašington vizardsi, Finiks sansi...

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije