Košarka

Međunarodni FIBA 3x3 turnir u Novom Gradu

Međunarodni FIBA 3x3 turnir u Novom Gradu
Foto: N.N. | Međunarodni FIBA 3x3 turnir u Novom Gradu

Međunarodni FIBA 3X3 turnir u uličnom basketu počinje sutra u Novom Gradu, a trajaće do četvrtka u ovoj lokalnoj zajednici na dvije rijeke.

Ovaj turnir se organizuje pod okriljem FIBA sa najvećim nagradnim fondom do sada.

Pavle Agbaba, jedan od organizatora turnira, kazao je da je veliki broj ekipa zainteresovano za igranje na turniru, te da će ih učestvovati oko 20.

"Što se tiče programa, prvi dan će igrati najmlađi učesnici i veterani iz našeg grada i okruženja, a nakon toga je predviđena techno-house žurka u blizini terena", naveo je Agbaba.

Prema njegovim riječima, drugi dan je planirano odigravanje grupne faze, a polufinalne i finalne utakmice su na rasporedu zadnji dan turnira, 22. jula.

"Očekujemo dolazak tri ekipe iz Beograda i okruženja. Sve će biti na visokom nivou, a potrudili smo se da turnir dobije jedan profesionalan nivo i da publika ima šta da vidi. Ovaj turnir je među pet najboljih u Republici Srpskoj", istakao je Agbaba.

Dodaje da je veliki broj ekipa zainteresovao i nagradni fond, te da će pobjednička ekipa dobiti 2.000 KM, a drugoplasirana 500 KM.

"Pomenuo bih da smo dobili veliku podršku od našeg dugogodišnjeg prijatelja i reprezentativca Vladimira Štimca, velike legende košarke Igora Rakočevića i naše zlatne košarkašice Saše Čađo", zaključio je Agbaba.

Organizatori su se potrudili da ove godine Novi Grad ugosti najbolje basketaše Bosne i Hercegovine i regiona sa profesionalnom podlogom i odličnim uslovima za igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije