Košarka

Melisa Brčaninović za "Nezavisne": Navikla sam se na Italiju

Melisa Brčaninović za "Nezavisne": Navikla sam se na Italiju
Foto: N.N. | Melisa Brčaninović za "Nezavisne": Navikla sam se na Italiju

Navikla sam se na život u Italiji, što mi olakšava i adaptaciju u novoj ekipi, tako da nisam imala dilemu da li da i naredne sezone igram u Italiji, rekla je za "Nezavisne" Melisa Brčaninović, najbolja mlada bh. košarkašica i nova igračica italijanskog prvoligaša, ekipe Iren Fiksi Torino.

Nakon dvije sjajne godine u italijanskoj Seriji B, koju je "doktorirala" igrajući prvo za Vićencu u čijem dresu je stekla status MVP igračice lige, i ekipu Albina, za koju je prošle sezone imala prosjek od 19,4 poena i 10 skokova po meču, najtalentovanija bh. košarkašica u narednoj sezoni prvi put će igrati u elitnom razredu italijanske košarke. Dolazak u italijanski grad čokolade i FIATa, čiji je simbol Juventus, predstavlja novi iskorak u karijeri najperspektivnije bh. sportistkinje za 2016. godinu.

"Mnogo sam sretna zbog novog angažmana i radujem se odlasku u ekipu Torina. Prije svega sam zahvalna treneru na ukazanom povjerenju, te se nadam da ću svojim radom i trudom uspjeti ispuniti njegova očekivanja. Torino je ekipa koja se bazira na mladim igračicama, ali usprkos tome težićemo što boljem plasmanu u najboljoj talijanskoj ligi", ističe seniorska reprezentativka BiH i kćerka legendarne Mare LakićBrčaninović te dodaje: "Prethodne dvije godine sam već bila u Italiji, gdje sam odlično primljena na košarkaškom terenu, ali i van njega. Još ovu sezonu ću igrati kao posuđena igračica Familije Skijo, a onda ću vidjeti šta dalje".

Inače, torinski prvoligaš je presretan što je u svoje redove doveo, kako ističu, igračicu zavidnih karakteristika, posebno za nekoga rođenog 1999. godine.

"Veliki atletizam, fizikalnost i sjajni procenti šuta su zavidni za nekoga iz generacije 1999. To je jedan od najzanimljivijih profila evropske ženske košarke zbog vrlo mladog uzrasta i visoke fleksibilnosti, kvaliteta koji su oduvijek izazivali interes glavnih klubova, uključujući Familiju Skijo", saopšteno je iz Torina nakon saznanja da će Melisa naredne sezone nositi njihov dres.

Inače, veliki talenat nekadašnje košarkašice tuzlanskog Jedinstva prije dvije godine prepoznala je jedna od najboljih italijanskih ekipa  Familija Skijo, s kojom je potpisala trogodišnji ugovor. Dubok trag ostavila je igrajući za mlađe bh. selekcije, tako je 2017. godine bila prvi strijelac Evropskog prvenstva A divizije sa prosjekom od 23 poena po meču. Iste godine na NBA Global kampu izabrana je među osam najtalentovanijih igračica iz "ostatka" svijeta (bez SAD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije