Košarka

Micić: Vreme je da odem u NBA ligu

Micić: Vreme je da odem u NBA ligu
Foto: Tanjug/AP | Micić: Vreme je da odem u NBA ligu

Vasilije Micić, srpski košarkaš i dvostruki osvajač Evrolige s turskim Efesom, izjavio je da je spreman da zaigra u NBA ligi.

"Mogu da kažem da sam ove godine spreman da idem u NBA i da je vreme. Prošle godine nisam bio psihički spreman, želeo sam još godinu dana da igram u Evropi. Veoma sam srećan u Efesu i videćemo šta će biti. Uživam u ovom trenutku", izjavio je Micić, a prenijeli grčki mediji.

Srpski košarkaš prethodnih dana boravio je na grčkom ostrvu Siros, gdje se održava egzibicioni turnir čiji je promoter legendarni grčki košarkaš Jorgos Printezis, koji je na kraju sezone za nama završio karijeru u dresu Olimpijakosa.

Micić je istakao da ga slava koju je stekao u Turskoj nije promijenila.

"Iskreno, ne razmišljam toliko o tome. Igram od 16. godine i umem da kontrolišem pritisak. Bilo je teških trenutaka u mojoj karijeri. Nisam otišao u Efes kao zvezda, ali sam pomogao timu da pobeđuje. Srećan sam jer sam sa Efeson osvojio mnogo toga", rekao je Micić.

Srpskog plejmejkera na draftu je 2014. kao 52. pika izabrala Filadelfija, a Seventisiksersi su 2020. prava na Micića trejdovali Oklahomi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije