Košarka

Mijović dao otkaz, Budućnost ostala bez trenera

Mijović dao otkaz, Budućnost ostala bez trenera
Foto: Printscreen YouTube | Mijović dao otkaz, Budućnost ostala bez trenera

Petar Mijović više nije trener košarkaša Budućnosti, saopštio je klub iz Podgorice.

Kako se navodi na sajtu kluba, Mijović je donio odluku da se povuče sa mjesta šefa stručnog štaba, smatrajući da je u interesu kluba to najbolje rješenje u ovom trenutku, sa željom da se tim vrati na pobjednički kolosjek i uloži maksimalalne napore i postigne što više u ovoj takmičarskoj sezoni.

"Budućnost, klub u kojem sam dodatno napredovao u karijeri i usavršavao trenerske vještine, doživljavam na poseban način. Moja odluka je rezultat dubokog promišljanja i želje da interese kluba stavim ispred ličnih. Zahvaljujem predsjedniku Budućnosti i upravi kluba na ukazanom povjerenju. Bila mi je čast predvoditi abaligaškog šampiona", izjavio je Mijović za sajt Budućnosti.

Budućnost se zahvalila Mijoviću na velikom doprinosu klubu od 2017.godine do danas, kao treneru u mlađim selekcijama, kao pomoćnom treneru i kao glavnom treneru prvog tima.

"Želimo mu uspješan nastavak karijere, vrata Budućnosti će za njega uvijek biti otvorena i u nama će uvijek imati iskrene prijatelje", navodi iz podgoričkog tima.

Budućnost trenutno u ABA ligi ima skor od 11-3, dok je u Evrokupu poražena od Virtusa u 3. kolu Top 16 faze, što im je bio drugi uzastopni neuspjeh u ovoj fazi takmičenja.

Mediji spekulišu da će Dejan Milojević preuzeti klupu crnogorske ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije