Košarka

Milakovićeva bolja od Hardena

Milakovićeva bolja od Hardena
Foto: N.N. | Milakovićeva bolja od Hardena

Start Prve lige Republike Srpske za košarkašice obilježila je fantastična partija Jovane Milaković, koja je u trijumf banjalučkog Feniksa nad Budućnosti u Bijeljini (67:65) ugradila čak 51 poen.

Milakovićeva je na terenu provela skoro cijeli meč, preciznije 39 minuta i 31 sekundu, što znači da je odmarala samo 29 sekundi. Za dva poena je šutirala 16/33, za tri 0/1, a slobodna bacanja 19/23. Na kraju fantastični 51 poen, čak 22 skoka, asistencija, četiri ukradene lopte za i te tako zasluženi indeks efikasnosti od 48, čime je nadmašila partiju NBA zvijezde Džejmsa Hardena (49 poena). 

Kuriozitet je i to što je Jovana bila jedna od samo četiri igračice svog tima koje su se na ovom meču upisale u listu strijelaca. Bojana Stakić imala je devet, Marina Malić četiri, a Sonja Miljević tri poena. Debitant Budućnost je bila blizu pobjede, ali je zbog lošeg ulaska u meč konstatno bila u rezultatskom zaostatku, uz dobre partije Aleksandre Nikolić (24 poena) i Danijele Mitrović (19). Juče su igrali Mladost i Kozara iz Gradiške, a u prvom kolu je slobodna ekipa Ušće iz Banjaluke.

U Prvoj ligi RS za košarkaše proteklog vikenda na rasporedu je bilo 6. kolo, a ostvareni su sljedeći rezultati: Budućnost BN - Borac 73;82, Sutjeska - Drina Princip 85:78, Varda HE - Slavija 1996 (57:60). Juče: Radnik BNB Elvako Metpro - Sokolac, Sloboda 73 - Heo Aleksić Komerc, Prijedor Spartak - Student Igokea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije