Košarka

Milan Milošević: Imamo realnu šansu za SP 2019.

Milan Milošević: Imamo realnu šansu za SP 2019.
Milan Milošević: Imamo realnu šansu za SP 2019.

Zadovoljan sam sezonom iako sam morao da pauziram zbog povrede pete koja me muči još od decembra. Oporavak ide sporo, ali pokušaću da je zaliječim tokom ljeta, rekao je za "Nezavisne" Milan Milošević, košarkaš AEK-a i reprezentativac BiH.

Milošević je sa 14 poena, šest skokova i četiri asistencije bio najbolji igrač u pobjedi AEK-a u drugom meču polufinala plej-ofa Grčke lige protiv Panatinaikosa (71:70). On tokom ove sezone bilježi 8,9 poena, 5,8 skokova i 1,3 asistencije po meču, uz odličan procenat šuta za dva poena (60,3). Naredni duel u seriji sa "zelenima" igra se danas, a on smatra da njegov tim ima čemu da se nada.

"AEK dosta ulaže u ekipu u posljednje tri godine i daćemo sve od sebe da iznenadimo Panatinaikos. Svakako da su oni sa vrhunskim igračima, trenerom, organizacijom i svime što prati tim i van terena veliki favorit, ali možemo da igramo s njima, što se pokazalo do sada. Dva puta smo se susreli tokom sezone, jednom smo igrali dva produžetka, dok smo drugi duel izgubili na jednu loptu. Možemo da odigramo s njima zatvorenu utakmicu. Daćemo sve od sebe na narednim mečevima, a ukoliko dođe do eventualne majstorice - nikad se ne zna", kazao je Milošević.

NN: Koliko ste zadovoljni rezultatima ekipe u dosadašnjem toku sezone?

MILOŠEVIĆ: Plasmanom u polufinale prvenstva smo ispunili očekivanja ljudi u klubu, a sve preko toga bio bi ogroman uspjeh. U FIBA Ligi šampiona smo prošli grupu, nakon toga ispali od Monaka za koji smatram da je bio najbolja ekipa u takmičenju. Mogu reći da smo i tu ispunili očekivanja.

NN: Ostajete li u AEK-u?

MILOŠEVIĆ: Ugovor mi ističe na kraju sezone i još ne znam ništa o daljem toku karijere. Svake sezone mi je isticao ugovor koji sam potom produžavao, ali trenutno se ne opterećujem time. Tu sam već tri godine, navikao sam se skroz na život u Atini, gdje živim sa suprugom. Imam želju da ostanem, lijepo mi je ovdje.

NN: Kolike su šanse da se reprezentacija BiH plasira na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019?

MILOŠEVIĆ: U grupi pretkvalifikacija sa Švedskom, Slovačkom i Jermenijom BiH je favorit da se plasira u kvalifikacionu grupu. Prema trenutnom stanju stvari, NBA liga i Evroliga neće pustiti igrače da igraju kvalifikacije, čime bi BiH, koja ima samo dva igrača koja igraju te lige, bila najmanje oštećena i uz malo sreće postojala bi realna šansa da se plasiramo na SP. Na klupu reprezentacije došao je Duško Vujošević, koji je veliko ime.  Privući će javnost, čime će se stvoriti dobra atmosfera za rad.

NN: Šta je novo što Vujošević može da donese reprezentaciji?

MILOŠEVIĆ: Zna se ko je i šta je Vujošević, kakav sistem rada ima i da forsira mlade igrače i sigurno je da će i u BiH tako raditi. Vjerovatno su o tome razmišljali u Savezu kad su ga uzimali za selektora jer on najbrže od svih može da ubaci igrače koji su imali dosta uspjeha u mlađim selekcijama u sistem.

NN: Koliko pratite igre ostalih reprezentativaca? S kim ste najviše u kontaktu i ko je na vas ostavio najbolji utisak igrama ove sezone?

MILOŠEVIĆ: Pratim igre svih i drago mi je da vidim kako igraju. Svakodnevno sam u kontaktu sa Nemanjom Gordićem, Elmedinom Kikanovićem i Andrijom Stipanovićem, sa kojima sam veliki prijatelj. S ostalima se čujem s vremena na vrijeme. Kikanović igra najbolju sezonu od svih, bilježi nevjerovatne brojke u jakoj ligi kakva je njemačka i ekipi poput Albe, a i u Evrokupu je imao impresivnu sezonu.

Radonjićev sistem odličan

NN: Vaš nekadašnji klub Crvena zvezda iznenadio je cijelu Evropu ove sezone i dominantan je na regionalnom planu. Kako komentarišete njihove partije i koliko ih pratite?

MILOŠEVIĆ: Pogledao sam gotovo svaku utakmicu, igraju sjajnu sezonu kako u Evropi, tako i na regionalnom i domaćem nivou. Sjajno igraju u novom konceptu Evrolige u kojem su ostale samo vrhunske ekipe, cijela Evropa je pričala o njima. Sistem koji su postavili je odličan, dobro poznajem Dejana Radonjića koji me trenirao u Budućnosti, znam koliko je studiozan i koliko ništa ne prepušta slučaju. Tajna uspjeha je što su uvijek korak ispred protivnika i zato i pobjeđuju dosta kvalitetnije ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije