Košarka

Milica Deura za "Nezavisne": Želim da igram Evroligu

Milica Deura za "Nezavisne": Želim da igram Evroligu
Milica Deura za "Nezavisne": Želim da igram Evroligu

Milicu Deuru, jednu od najboljih bh. košarkašica, sportski put je preko BiH, Srbije, Rumunije, Španije i Turske odveo u Njemačku u klub TSV 1880 iz Vaserburga na Inu, čiji dres s uspjehom nosi. Milica ističe da smo sami krojači svoje sudbine.

"Kao i u svakom poslu, tako i u sportu, najviše se cijeni kvalitet, tako da od nas samih zavisi i kakav ćemo angažman naći. Vjerujem da je djevojkama iz BiH za nijansu teže, jer BiH još nije u Evropskoj uniji pa to možda predstavlja otežavajaću okolnost i daje prednost igračicama iz drugih zemalja, ali svakako nije presudno", rekla je Deura za "Nezavisne".

U Njemačku je došla na početku sezone i period prilagođavanja je uspješno prošla.

"Moram da priznam da sam se u Vaserburgu vrlo brzo adaptirala. Jako sam zadovoljna prvim mjesecima u klubu, sve protiče zaista odlično. Nije mi bilo teško da se prilagodim, najviše zbog toga što u ekipi ima mnogo stranaca, svi pričaju engleski pa ne postoji jezička barijera. Cijela ekipa, stručni stab i menadžment su vrlo ljubazni, svi se trude da pomognu i učine da se svi osjećamo prijatno i damo maksimum na terenu", dodaje Deuara.

U prethodnom klubu Edirneu je igrala samo evropske utakmice, ali sada igra na svim frontovima - u njemačkom prvenstvu i kupu, kao i u Evrokupu, gdje je u prve dvije utakmice zabilježila 15,5 poena u prosjeku.

"Tempo je naporan, ali zasad nam ide dobro u sva tri takmičenja. Stvarno sam zadovoljna. Imamo dvije pobjede iz dvije utakmice u Evrokupu, što je odličan start za nas. Idemo iz utakmice u utakmice, da ostvarimo što bolji rezultat. Na početku sezone ambicije kluba su bile prolazak u top 16 fazu Evrokupa i osvajanje prvenstva i Kupa Njemačke. Mislim da imamo odlične šanse i, naravno, kvalitet da ostvarimo sve klupske ambicije", ističe bh. košarkašica, kojoj ugovor s njemačkim klubom ističe u maju naredne godine.

Važan dio njene sportske karijere svakako je reprezentacija. Uskoro će se bh. djevojke ponovo okupiti i nastaviti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. BiH, koja ima skor 1-3 (pobijedila Rumuniju), igraće u Turskoj protiv lidera grupe Turske (3-1) 19. novembra, a 23. novembra će dočekati reprezentaciju Izraela (2-2).

"Očekuju nas teški protivnici, tu prvenstveno mislim na Tursku. Idemo tamo da se borimo i pokažemo da imamo kvalitet i da im se što bolje suprotstavimo. Kući igramo protiv Izraela, koji je, takođe, kvalitetna ekipa, fizički spremna, brza, ali smatram da je to protivnik po našoj mjeri i da imamo veliku šansu da ga pobijedimo. Kao i uvijek, borićemo se do kraja, dati sve od sebe, što je najvažnije, i nadam se da ni rezultat neće izostati. Nama je bitno da smo se okupili nakon pet godina pauze i da ponovo imamo reprezentaciju. Sve djevojke su sjajnog karaktera, odlični igrači, s puno potencijala i jednog dana sigurno imamo ogromne šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", istakla je Deura.

Na pitanje koji su njeni košarkaški snovi odgovorila:

"Da zaigram u Evroligi, naravno da sa reprezentacijom nastupim na Evropskom prvenstvu, Svjetskom prvenstvu ili na Olimpijskim igrama, zašto ne."

 

Porodica i mamina hrana

Milica Deura slobodno vrijeme uglavnom provodi slušajući muziku ili uz dobru knjigu, kao i družeći se s prijateljima i saigračicama, a dok je daleko od kuće neke stvari joj nedostaju.

"Najviše mi nedostaju porodica, društvo i mamina hrana. To svi kažu, ali zaista je tako", rekla je Deura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije