Košarka

Milosavljević: Biće teško protiv Zvezde

Milosavljević: Biće teško protiv Zvezde
Foto: ABA/F:ROGANOVIĆ | Milosavljević: Biće teško protiv Zvezde

U subotu je novi košarkaški spektakl u Laktašima. Nakon nedavnog sjajnog organizovanog turnira povodom 50 godina postojanja kada su u Banjaluci i Laktašima gostovali CSKA, Partizan i drugi evropski klubovi, Igokea novu sezonu ABA lige otvara po mnogima protiv nikad moćnije Crvene zvezde.

"Uželjeli smo se zvanične košarke. U prvom kolu jedan od najtežih mogućih protivnika, Crvena zvezda ne samo da je pravljena za vrh ABA lige, nego da ostvari ogromne ambicije u Evroligi.

O njihovom indivudualnom i timskom kvalitetu ne treba trošiti riječi, ali mi imamo svoje adute vjerujemo u naš tim i ovo što smo radili. Kao i na svakoj narednoj utakmici, tako i u ovoj pokušaćemo da damo sve od sebe i da pokušamo da pobijedimo. Imamo i karakter i kvalitet koji je neophodan da se ostvare rezultati. Ekipa je spoj mladosti i iskustva, ima puno igrača koji treba da pokažu svoj neosporni talenat ali idemo korak po korak", rekao je trener "Igosa" Vladimir Jovanović.

Zvezda je apsolutni favorit, mada je Igokea u prošlosti upravo protiv "crveno-bijelih" znala odigrati neke utakmice za pamćenje. U posljednja četiri međusobna duela u Laktašima, "igosi" su slavili u tri navrata, što jasno pokazuje da je ovo za Zvezdu jedno od najneugodnijih gostovanja.

Igokea u trenutnom rosteru ima dosta iskusnih igrača sa bogatim evropskim iskustvom a jedan od njih je i Dragan Milosavljević koji je karijeru izgradio u Partizanu, Albi, Unikahi...

"O Zvezde ne treba trošiti riječi jer je svima jasno da su uz Partizan favoriti za osvajanje ABA lige. Radi se o dva evroligaška tima sa velikom rosterima, sjanim igračima i vrhunskim trenerima. Nema sumnje da će biti izuzetno teško ali u ovom meču vidjećemo gdje smo mi u ovom trenutku. Nismo pod pritiskom i daćemo sve od sebe. imal ismo poroblema sa povredama u pripremnom periodu ali i ostali su imali probleme", kaže Milosavljević i dodaje:

"Opustićemo se i uživaćemo u ovom okršaju. Uvijek je lijepo igrati protiv najboljih ekipa. Odbrana, skok, borbenost, tu ćeno tražiti našu šansu. Kad imaš ispred sebe 12 takvih igrača sasvim je svejedno koga čuvaš i ko koga čuva. Na svakoj poziciji imaju nekoliko vrhunskih igrača ali i mi imamo širinu. Iskreno, jedva čekamo početak sezone, drago mi je da smo svi na okupu. Cilje je da iz treninga u treningu , iz utakmice u utakmicu rastemo napredujemo kao ekipa".

Utakmica se igra od 20 časova a ulaznice se danas mogu da kupe u kafe baru u sportskoj dvorani u Laktašima dok će se sutra moći kupiti u biletarnici u dvorani.

Cijena ulaznice je 40 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije