Košarka

Ministarstvo sportistima: Poštujte pravila na terenu i van njega

Ministarstvo sportistima: Poštujte pravila na terenu i van njega
Foto: N.N. | Ministarstvo sportistima: Poštujte pravila fer pleja na terenu i van njega

Ministarstvo porodice, omladine i sporta, pozivalo je sve sportiste i sportske klubove u sistemu takmičenja u Republici Srpskoj da poštuju pravila fer pleja na terenu, ali i van njega, a nakon sporne objave na Facebook stranici Mladog Krajišnika.

"Ako se na terenu utakmica završi u skladu s pravilima, onda nema drugog mjesta na kojem bi se trebalo suprotstavljati protivniku. Dostojanstvo treba zadržati i u porazu i pronaći motiv za nove uspjehe kako to rade istinski šampioni", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo osuđuje svaku poruku mržnje, rasne ili bilo koje druge netrpeljivosti pogotovo kada ona dolazi od sportista i sportskih radnika koji bi trebalo da budu uzor mladim naraštajima.

"Sportski tereni treba da budu mjesta na kojima će se mladi okupljati, slaviti sport i težiti ka uspjehu i svaki drugi vid ponašanja je neprihvatljiv", poručuju iz ovog ministarstva.

Prašinu je podigla objava sa Facebook naloga Mladog Krajišnika u kojoj je Orlovima "čestitano" na osvajanju četvrtog trofeja Kupa RS navodeći da su "legija stranaca i starica, promoterke LGBT pokreta" i "da im minimalno treba 15 godina da bi stigli 19 trofeja pobjednika Kupa RS Mladog Krajišnika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije