Košarka

Mirotić gura Bulse ka plej-ofu

Mirotić gura Bulse ka plej-ofu
Mirotić gura Bulse ka plej-ofu

Košarkaši Čikaga i Indijane ostvarili su pobjede u noći između četvrtka i petka u NBA ligi, a u završnim borbama za pozicije u plej-ofu su briljirali Nikola Mirotić i Džimi Batler u Bulsima, kao i Pol Džordž u Pejsersima.

Bulsi su u gostima savladali Filadelfiju rezultatom 102:90, a najefikasniji u timu Čikaga je bio španski reprezentativac crnogorskog porijekla Nikola Mirotić sa 22 poena i osam skokova (6-8 za tri), dok je sjajan bio i Džimi Batler, koji je upisao tripl-dabl od 19 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Pridružili su im se Džerijan Grant sa 15 poena, Žofri Lovernj sa 14 poena, kao i Bobi Portis sa 12 poena i 11 uhvaćenih lopti.

U timu Siksersa najbolji je bio Timote Luvavu-Kabaro sa 18 poena, Džastin Anderson je upisao pola koša manje, dok je hrvatski krilni centar Dario Šarić dodao devet poena uz deset skokova.    

Bulsi još uvijek definitivno nisu sigurni učesnici plej-ofa, pošto imaju 39 pobjeda i 40 poraza na sedmom mjestu Istočne konferencije, koliko ima i Indijana, koja je savladala Milvoki Bakse sa 104:89, dok je u igri i Majami. 

Pol Džordž je bio najbolji pojedinac u timu Indijane sa 23 poena i deset skokova, Tig je dodao 15 poena, Jang je imao 12 poena i 11 skokova, dok je Serafin stao na 11 poena. Bakse je predvodio Janis Adetokumbo sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok su dvocifreni bili još Mirza Teletović sa 15 poena i Kris Midlton sa 10 poena. 

U duelu dvije najlošije ekipe "Istoka" sastali su se Orlando i Bruklin, a pobijedio je tim Medžika sa 115:107. Elfrid Pejton je ubacio 22 poena za pobjednički tim, Miks je dodao 20, odličan je bio i Crnogorac Nikola Vučević sa dabl-dablom od 18 poena i 12 skokova, dok je Hrvat Mario Hezonja ubacio 11 poena. 

Kod Bruklina se istakao Džeremi Lin sa 32 poena, pratio ga je Levert sa 20, dok je Dinvidi postigao 11, a Lopez, Hamilton i Vajthed po 10 poena.

Vašington je siguran učesnik plej-ofa, ali to igračima iz glavnog grada SAD nije smetalo da otpišu Njujork Nikse rezultatom 106:103. Bredli Bil je postigao 25 poena za Vizardse, a Džon Vol pola koša manje, dok je Marcin Gortat ubilježio 16 poena, a hrvatski internacionalac Bojan Bogdanović osam poena, šest skokova i jednu asistenciju. Kod Niksa se istakao Karmelo Entoni sa 23 poena, Džastin Holidej je ubacio 16, Vili Hernangomez 13, a Saša Vujačić 10. 

Derbi večeri na "Istoku" su igrali Boston i Atlanta, a slavili su Hoksi sa 123:116. Seltiksi su vezali drugi uzastopni poraz najviše zahvaljujući Polu Milsapu, koji je za Atlantu postigao 26 poena uz 12 skokova. Tim Hardavej junior je dodao 23 poena, Tauron Prins je ubacio 20, što je njegov rekord karijere, dok je Denis Šruder za Hokse postigao 18. Kod Seltiksa Ajzea Tomas je ubacio 35 poena, Džej Krauder ga je pratio sa 24, a Markus Smart je postigao 18 poena. 

(Sportklub.rs, Foto: Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije