Košarka

Teletović o prijedlogu da bude član UO KS BiH: Život bez košarke nije život

Teletović o prijedlogu da bude član UO KS BiH: Život bez košarke nije život
Foto: N.N. | Teletović o prijedlogu da bude član UO KS BiH: Život bez košarke nije život

Nakon dugo razmišljanja, zašto bih trebao, zbog čega, što će meni u životu nerviranje, sikiracija, borba sa vjetrenjačama i sve što ide uz odgovorne funkcije, donio sam odluku kako moj život bez košarke, nije život, istakao je bh. košarkaš Mirza Teletović, nakon što je predložen za člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH.

Njega je za člana UO u srijedu predložio Košarkaški savez Kantona Sarajevo.

"Pristao sam biti kandidat za UO. Ukoliko taj prijedlog prođe na sjednici Skupštine Košarkaškog saveza naše zemlje, od novembra, po sistemu rotacije, trebao bih biti i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mjesto gdje joj i pripada", naveo je Teletović u saopštenju.

Dodao je da ga ne interesuju prazne priče, iako nam je sport time opterećen, već da ga isključivo interesuje napredak košarke.

"Naša zemlja je oduvijek bila puna talenta, ali nedostajalo nam je samokritike i rada i dat ću sve od sebe da više nikoga nikad ne molimo, da više nikada ni od kog ne tražimo i da ne čekamo milostinju kako bismo se takmičili, već da u godinama koje su pred nama, postanemo Savez koji se neće stidjeti svog rada", istakao je Teletović i dodao:

"O nama će se u budućnosti pisati i govoriti samo afirmativno, jer to je moj cilj. Zbog toga sam i preuzeo ovu obavezu, a znam da će biti jako teško postići sve ovo što sam nabrojao, ali mene u životu nikada nije interesovao prosjek, već samo napredak. Košarka je moj život, moje zanimanje, moja ljubav, košarka mi je dala sve u životu i ja sam dao sve njoj i nadam se da ću imati pomoć svih onih ljudi koji vole ovaj sport, jer lako je pričati o tome šta se treba uraditi, problem nastaje kada dođe do konkretnih stvari. Ja sam tu zbog konkretnih stvari i ne volim pričati o stvarima koje se tek trebaju desiti. Vrijeme će pokazati."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije